2008-11-08 Stockholmare och tröstshopping

Igår var jag på väg upp till Universitetet för att gå på en föreläsning. Var lite försenad eftersom jag hade glömt blocket och var tvungen att gå tillbaka och hämta det och därmed missade tåget.

Jag skyndade mig till tunnelbanan men när jag kom till Östermalmstorg fick jag ett sms av en i min klass som sa att föreläsningen var inställd.

Eftersom någon hade sagt till mig att Östermalmstorg låg rätt nära det där stället där det finns ett McDonalds och Max mittemot varandra, ni vet där Zara ligger också, så tyckte jag att därifrån kan man ju gå! Särskilt som det var alldeles underbart väder ute.
 
Jag gick ut från tunnelbanan och tänkte att det här blir en lätt match. Upp för en av trapporna, ut genom dörren och sen............ hade jag ingen aning om vart jag var eller vart jag skulle!
Mindre bra, tänkte jag, men värre situationer har man ju varit i.

Jag haffade en stockholmare och frågade hur man ska gå för att komma till Drottninggatan... och det var då jag slogs av hur otroligt lata stockholmare är! (Jag vet att jag generaliserar, just deal with it!)

Hans svar var nämligen "Oj oj... hehe... det är jääääättelångt dit!" Men han pekade ändå åt vilket håll jag skulle gå.

Jag gjorde a mental note att ge personen som sa att tunnelbanestationen låg rätt så nära Zara en rejäl utskällning, men tyckte ändå att jag kunde gå. Jag hade ju tid i och med att föreläsningen blivit inställd.

Jag gick absolut max fem minuter, och kom sedan fram till inget mindre än korsningen där Max oxh Mcdonalds ligger.

Det innebär ju också att det tar cirkus fem minuter, kanske tio om man har otur med rödlysen, att ta sig bort till Drottninggatan, vilket alltså leder till att det jääääättelånga avståndet på sin höjd tog en kvart att gå.

Till alla som tycker att en kvart är långt; det är inte det!

I alla fall tyckte jag synd om mig eftersom jag varit tvungen att åka hela vägen upp till Stockholm i onödan så jag bestämde mig för att shoppa lite. Blev faktiskt bara saker jag behövde.
I alla fall om man räknar bort den gröna minikilten med hängslen...

Fast å andra sidan behöver jag mer kjolar...

Fast å tredje sidan var det nog lite onödigt just nu eftersom jag behöver lägga pengar på typ kattgrejer och vinterdäck och så...

Men vad ska en flicka göra när hon hittar en grön minikilt egentligen?!?

Kommentarer
Postat av: Sofie Brånedal

Vilket Stockholmsäventyr ;-)

Kul att du har börjat blogga oftare nu! Hoppas det håller i sig =)

Postat av: Josefine

Haha. Ja, vad gör man när man hittar en grön minikilt?! Vilken tur jag har som inte råkat ut för det än.

2008-11-10 @ 09:23:21
URL: http://japanen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback