2008-02-29

Igår morse satt jag och åt frukost för mig själv och bläddrade lite i någon studenttidning som Tobbe har. Så kom jag fram till en sida där de hade frågat en utav de där sexinspektörerna (ni vet de som kollar på folk som har sex och säger vad de gör för fel, och sedan visar upp det för alla i Sverige som vill se) frågor.

En fråga löd ungefär så här:
Jag hade haft sex med 100 personer innan jag tog studenten. Är jag sexmissbrukare.

Och svaret började med orden:
Ja, det är väl i det mesta laget, särskilt om du är tjej.

Vadå särskilt om du är tjej?
Det är ju helt sjukt att en som ska vara sexrådgivare ens säger en sådan kommentar. Vart har jämställdheten tagit vägen? Varför skulle det vara så mycket värre om det var en tjej?
För att tjejer fortfarande anses vara de som ska vara pryda och inte gilla att ha sex?

Nu tycker jag ju också att 100 stycken innan studenten (eller å andra sidan under ett helt liv) är väldigt mycket, och att den personen troligtvis har dålig självkänsla, men det hör inte hit just nu.

Vad hade hon skrivit om frågan var omvänd, typ: "Jag har bara haft sex med en person och jag är 25 år, är jag onormal?"
"Njae, är du tjej så är det normalt. Se till att du inte har sex med för många för då kanske du blir stämplad som hora... Är du däremot kille så måste du skärpa till dig! Bara e
n tjej innan 25, du borde skämmas! Killar ska ju ha massa sexpartners, det är bara normalt."

Känns lite som någonting som skulle kunna komma från en person som ger ett sådant oupplyst svar...

Skäms på henne!!


2008-02-19

Kollade på melodifestivalen i lördags.

Kristian Luuk presenterade ju låtarna innan de spelades. Vid ett tillfälle sade han "Ni vet ju att låtarna max får vara tre minuter långa, men nästa låt är faktiskt bara en minut... Här kommer (vad de nu hette) med Just a minute."

Och jag satt där och tänkte; "Vad konstigt med en låt som bara är en minut, undrar om den verkligen kan vara bra" och när det hade gått ett tag "Det känns ju som att låten är längre... hmm..."

Så satt jag hela låten, tills de sjöng om refrängen en sisådär tre, fyra gånger på slutet...

Jag lovar att de andra i rummet såg glödlampan tändas över mitt huvud :P

2008-02-19

Haha läste precis mitt förra inlägg... där jag skrev att det var bra att jag inte var trött.

Så här i efterhand kan jag ju tillägga att jag somnade klockan 12 och gjorde så att ingen annan heller kom ut (även fast jag sa att de kunde gå utan mig) ^^


2008-02-08

Konstig vecka det här...

Även fast jag har sovit jättelite (för att vara jag alltså, ni skulle säkert tycka det var jättemycket :P) så är jag inte alls trött... Det är ju rätt tur också eftersom vi ska ut ikväll allihopa =)

Hoppas det blir kul, men det tror jag... är lite på sådant humör idag, så bara alla är glada så blir det nog riktigt roligt :D

Och imorgon flyttar Tobbe in. Då blir jag riktigt vuxen... Sambo låter ju rätt gammalt faktiskt ; P

Fast jag är nog rätt vuxen tror jag... känner mig det i alla fall =)

Nu slutar jag så bye bye!

2008-02-02

image38

Tobbe ska flytta in den 9:e. Telge Bostäder var lite snabbare ^^

2008-02-01

Tänkte på en sak här om dagen när jag hörde Idol-Amandas första låt...

Det lät verkligen hemskt! Inte en ton rätt, och allt bra jag någonsin tyckt om henne försvann vid första orden som kom ut från radion. Och jag var ändå en av de som sade att hon var bra på grund av sin utstrålning och så...

För det har ju verkligen inte Marie... utstrålning alltså... ser ut som en tråkig jag vet inte vad på scenen. Men ska man välja mellan utstrålning eller röst i Idol så borde man ju faktiskt välja rösten. Ingen av de kommer ju ändå att lyckas, och det är ju bättre att den som faktiskt sjunger finast är den man väljer att få sjunga låten som kommer spelas år framöver.

Man kommer ju i vilket fall som helst inte höra mer av dem ... kanske en låt eller två men sedan tar ju deras five minutes in fame slut.

Och jag är så trött på att det varje år i Idol har sagts att "det är ju tvåan som får mest uppmärksamhet".

Den enda tvåan som lyckats är ju Darin från första året... Sebastian har man ju i och för sig hört lite från men man kan ju inte säga att han har lyckats liksom...

De som lyckas bäst är ju killarna som ser ut som att vara tagna från ett utav 90-talets pojkband, vilket skulle kunna föra över tankarna till de tre töntarna som nu ska starta ett sådant... men de ska jag inte prata om nu :P

Så för att sammanfatta det jag ville ha sagt; Att Amanda lyckades komma så långt måste bero på att juryn under hennes framträdanden blev temporärt tondöva... kan ju inte finnas någon annan förklaring!