2006-12-31

Gårdagen blev, som jag trodde, ett riktigt äventyr.

För det första vaknade jag kl 6.30 på morgonen, eftersom jag drömde en mardröm, och kunde inte somna om.
Jag drömde att vi skulle ha anställningsintervjuer på jobbet, och man var tvungen att ha det framför alla andra där. Jag var jättenervös och försökte fråga alla vad man skulle säga, eftersom man skulle ha som ett tal om varför just man själv skulle få jobbet, men ingen visste någonting. Precis när jag skulle börja mitt tal så  vaknade jag. Det var hemskt.
Första gången kunde jag somna om, men när jag gjorde det drömde jag exakt samma sak igen, och kunde efter det att jag vaknat andra gången inte somna om igen.


Jag gick upp vid 9.00 och kvart över elva var jag på väg till Sunbyberg (inte holm som jag sa hela dagen) och allt verkade gå bra. Jag hade tagit ut vägbeskrivningar från eniro (stooort misstag märkte jag sedan) och där stod det "Följ skyltar mot Vällingby" och på raden under stod det "Följ skyltar mot Sundbyberg". Detta tolkade jag (korkat nog) som att man skulle följa skyltarna mot Vällingby ända tills det kom skyltar mot Sundbyberg, så när skyltarna mot Vällingby pekade av från motorvägen, så svängde jag av.

Det dumma var bara att det var två olika skyltar som visade att man skulle svänga av, och den avfarten jag "skulle ta" var några hundra meter fram. Jag svängde alltså inte av vid Vällingby, utan svängde mot Stockholm C. När jag upptäckte mitt fel kom paniken.
Det första jag tänkte var att jag troligen aldrig kommer att komma hem igen, men sedan bestämde jag mig för att tänka lite mer rationellt. Hem kommer man alltid. Dessutom hade jag full tank så jag skulle kunnat snurra runt länge utan att få soppatorsk.

Jag körde framåt, men tänkte att det bästa sättet att hitta därifrån var att vända och åka tillbaka, för att på något sätt hitta upp på motorvägen igen.

När jag kom tillbaka såg jag skyltar mot Vällingby och tänkte att det säkert var dit jag skulle (eftersom det faktiskt stod så i min beskrivning), så jag åkte en bit på den vägen. Efter ett tag utan skyltar mot Sundbyberg kände jag att det nog inte var rätt väg ändå, och vände tillbaka igen.

När jag kom tillbaka till motorvägspåfarten följde jag skyltar mot E4, E20 N och kom in i en väldigt konstig rondell. Jag förstod ingenting om vilken väg ut ur rondellen jag borde valt så när jag (när jag nästan kört ett helt varv i denna konstiga rondell) upptäckte skyltar mot E4, E20 S, kände jag att jag skulle följa min första impuls, som var att köra tillbaka på motorvägen tills jag hittade ett passande ställe att köra av vägen, åka upp på den igen (fast åt Stockholmshållet) och börja om från början.

Jag körde upp på vägen (som alltså egentligen var i helt fel riktning) och kände att allt nu borde lösa sig, när den delade på sig!!! Helt plötsligt delade motorvägen på sig!!!
Jag läste omsorgsfullt på skyltarna och tänkte att "Mot Göteborg och Helsingborg ska jag i alla fall inte... Älvsjö och Huddinge åker man ju förbi på väg hem med tåget... Det måste vara vänster här"
Det var det inte.

Jag åkte och tyckte inte att jag kände igen mig (vilket i och för sig inte var så konstigt) när en tunnel uppenbarades framför mig. Det var väldigt lång och hade många avfarter som jag inte tog. Plötsligt såg jag en skylt mot Globen (GLOBEN!!! vadå fel liksom?!?) och där körde jag av.
Vid det laget var jag ungefär en sekund från att ställa bilen, hitta närmaste tåg- eller tunnelbanestation och åka hem, men skam den som ger sig.
Jag gav mig själv en sista chans, hittade ett passande ställe att vända på och körde tillbaka under den hemska, långa tunneln jag kom ifrån.

På något sätt lyckades jag ta mig in på rätt väg. Den här gången försökte jag inte svänga av vid Vällingbyavfarten och efter en liten stund såg jag en skylt mot Sundbyberg. Precis då ringde den kompis jag skulle hämta och han fick guida mig till deras lägenhet.

Efter många om och men hade jag alltså kommit till mellanlandningen. Jag var alldeles skakig men lättad över att äntligen vara framme.

Eftersom jag fortfarande var så nervös, körde jag sämre än jag gjort på länge, vilket var lite pinsamt eftersom jag skjutsade en som övningskör, och som säkert lade märke till alla fel jag gjorde.

När vi sedan kom upp till Uppsala körde vi fel igen. Den här gången var det inte bara mitt fel, men vi var till slut tvungna att fråga om vägen. Det var bra för då hittade vi rätt direkt.


I Uppsala var det jätteroligt och vi stannade till ungefär halv tolv, då jag var riktigt trött på grund av mardrömmen som väckte mig tidigt.

Hemresan gick väldigt bra och jag höll bara på att köra fel en enda gång. Dessutom var det inte mitt fel den gången eftersom skyltarna som jag följde mot E4, E20 S pekade mot höger och motorvägen som gick mot norr var rakt fram. När jag hade svängt höger och efter ett tag kom fram till en rondell, så pekade skyltarna mot motorvägen första ut från rondellen. Som tur var stod även Stockholm med under, och det fick mig att börja undra lite. Även fast det inte hade varit några skyltar alls innan rondellen, var alltså första vägen ut ur rondellen, en påfart mot motorvägen norrgående!
Fatta om jag blev konfunderad.
Sedan såg jag som tur var att min påfart var den andra vägen ut ur rondellen, så jag kom rätt utan att krångla till det för mycket.

Jag kom hem nästan utan ytterligare problem.

Nu vill jag bara önska alla ett Gott Nytt År!! Jag kommer nog inte hinna skriva något mer förrän nästa år. Hoppas ni står ut ; )

2006-12-29

Imorgon ska jag ge mig ut på ett riktigt äventyr...

Det är inte riktigt klokt, men jag ska köra till Uppsala helt utan någon guide!! Dessutom ska jag mellanlanda i Sundbyberg för att hämta en kompis som ska med...

Detta kan låta som någonting simpelt för gemene man, men det är det verkligen inte för mig!!

På frågan om ifall jag har något lokalsinne svarar jag:
Snurrar solen runt jorden?
Växer träd uppifrån och ner?
Är kungen buddist?
Alltså (om det var någon som inte förstod det) nej!!!
Jag har absolut inget lokalsinne, och den enda gången jag har kört utanför Södertälje var i somras när jag skulle till landet i Eskilstuna. Dit har jag ju åkt massa gånger under mitt liv och ändå lyckades jag köra fel! Så hur det ska gå imorgon är ett mysterium för mig...

Jag har åtminstone en vägbeskrivning som är hämtad från internet så jag får väl sätta mitt hopp till den...

Fortsättning följer...

2006-12-28

Idag har det varit en låååååååååååååång dag, och det är ju inte direkt kul.

Så jag tänker inte vara så långrandig här idag, mest eftersom mitt huvud känns som att det är fullt av bommul... Det har absolut ingenting att göra med att jag helt enkelt inte har något roligt att skriva... nee då = )

Sitter här nu och försöker bestämma mig för vad jag ska titta på ikväll, och det finns absolut ingenting av värde att se. Klockan åtta står i och för sig valet mellan simpsons och Janice Dickinsons show och det är ju roligt, men klockan nio finns det verkligen ingenting!
Hmm... med den hjärnkapaciteten jag känner att jag har ikväll är det nog bäst att kolla på det minst intellektuella programmet... Det får helt enkelt bli Janice!!

Hoppas morgondagen blir bättre.

God Jul föresten. Hoppas ni inte fick kol från tomten...

PS. Jag vill råda er som endast läst det här utav alla mina inlägg: Läs något av de andra!!! De är mycket roligare än det här (vilket i och för sig inte är så svårt... men ändå) Jag vill ju inte att ni går miste om det bästa som finns på hela internet bara för att jag har en dålig dag ; P DS.

2006-12-27

"Du är problemlösare när våra nya och befintliga kunder har specifika frågor. Du är insatt i denna produkts mycket speciella logistiklösningar och är alltid beredd att kunna ge snabba och korrekta svar till denna snabbt ökande kundgrupp"

Låter detta som hur jag är?
Jaa  vem vet... inte jag i alla fall... svårt att veta om man är sådan om man knappt ens förstår vad det betyder...

Vad är till exempel mycket speciella logistiklösningar?

Och så råkar det vara så att jag ska söka den här tjänsten. Låter klokt, eller hur?

Men det ska ju vara det jag gör idag... bara det att det är inlindat i mycket finare ord. (Inte för att jag kan påminna mig om att jag arbetar med logistik, men det kanske jag gör)
 
Bara en fråga; hade det inte varit enklare för alla om de hade skrivit "Du ska ta hand om reklamationer, leveransfrågor o.dyl" ?

Tycker åtminstone jag!!!

2006-12-22

Idag är det inte en så bra dag... eller det känns i alla fall hemskt just nu.

Vet inte riktigt varför så jag antar att det är för att jag är så trött. Både igår och i förrgår gick jag och lade mig alldeles för sent för att vara mig. Ena natten runt 1 och den andra runt 12!!! Dessutom var jag tvungen att vakna vid 7 på morgonen. Så två dagar i rad har jag vaknat en kvart innan jag ska gå, tagit på mig kläderna som jag bestämde kvällen innan, gjort mig i ordning och käkat frukosten på vägen, som jag, by the way, fixade kvällen innan.

Och ändå känner jag mig inte tröttare än vanligt... så det måste helt enkelt vara därför jag nu är på dåligt humör...

Fast det har i och för sig varit vissa saker som har gjort att humöret blivit ännu sämre. Till exempel fick jag reda på att de roligaste personerna på jobbet, de som jag brukar prata mest med inte kommer jobba där längre, och de andra som jag också tycker lite bättre om hamnar i andra gruppen vid omstruktureringen.

Dessutom vet jag inte riktigt hur det blir med mitt jobb heller, och även fast jag är nästan helt säker på att jag kommer få vara kvar, är det ändå en ovisshet i att inte veta vart man hamnar o.dyl.

Nu känner jag att jag klagar väldigt mycket, och det är ju inte så kul för andra att läsa, så ni kan ju få höra lite om en annan sak istället.


En strejk har blivit utlyst, fast inte utan något fackförbund utan av.........

mig...

Och då undrar säkert många mot vad...

Jo, mot att stå ute och frysa tårna av sig, mot att bli halvt skrämd från vettet av höga smällar och ljud, mot att uppmuntra folk att bokstavligen bränna upp tusentals kronor i tomma luften, mot......


(trumvirvel)


nyår!!!


Varje år tvingar jag ut mig själv för att mina kompisar tycker det är kul att kolla på fyrverkerierna vid tolvslaget, men jag kan inte riktigt uppskatta dessa saker.

Varje nyår är en återkommande plåga där det enda jag gör är att oroa mig för att någon ska bli sprängd i luften, eller åtminstone få några fingrar eller ett öga förstört.

Varje år, oavsett hur kul vi har det, fasar jag för midnatt, eftersom jag vet att jag än en gång måste ut och pinas i vintermörkret.


I år har jag som sagt beslutat mig för att strejka.

I år tänker jag inte ens gå utanför dörren på nyår.

I år struntar jag i allt vad finkläder och festligheter är, och stannar hemma i mina mjukisbyxor och kollar på film.

I år tänker jag ha persiennerna nerdragna och öronproppar i öronen vid det efterlängtade tolvslaget.

I år tänker jag ha det bästa nyår jag haft på mååånga år.


2006-12-19

Jag är inte särskilt effektiv på morgonen...

Till följd av detta kommer jag väldigt ofta aningen för sent till arbetet, vilket ju inte är det bästa man kan göra när man har ett jobb. (Till mitt försvar måste jag bara påpeka att jag börjar 7.45 på morgonen... omänskligt ju)

I alla fall så har jag numera lagt till vissa vanor som ska hjälpa mig på morgonen:

  1. Jag tvättar aldrig håret på morgonen nu för tiden, utan gör det istället på kvällen. På det tjänar jag en halvtimme varannan morgon, mycket användbar tid om du frågar mig.
  2. Jag väljer kläder dagen innan och lägger fram de på min stol. Detta gör att jag slipper stå och vela där på morgonen om tröjan verkligen passar till byxorna eller inte. Jag upptäcker dessutom redan på kvällen om jag inte har några rena strumpor och slipper den chocken på morgonen... kan det bli mycket bättre?
  3. Jag har funderat på att även fixa mackor dagen innan så slipper man ju även det i morgonstressen, men ännu har jag inte kommit ihåg det på kvällen... fast det kanske inte är så konstigt. Jag menar... vem tänker på att göra frukost på kvällen liksom? Däremot har jag ätit frukost på väg till jobbet flera gånger nu. Det går ju lika bra det.

Detta har faktiskt gjort att jag har kommit i tid både idag och igår.

Dessutom har jag minimerat tiden väldigt mycket... Om man säger så här: Idag gick jag upp 7.06 och var utanför dörren 7.18... Det kallar jag snabbt (I och för sig borde jag ha gått upp lite tidigare, men man kan ju inte lyckas med allt)



I morgon skulle jag äntligen få sova ut lite... jag börjar nämligen halv 11.

Och vad händer då?

Jo, min älskade syster bestämmer sig för att fylla år då och enligt våra traditioner betyder det att alla ska upp och sjunga för ungen!!
Runt klockan 6.00 på morgonen!!!

2006-12-17

Så var det jul igen då... nästan i alla fall.

Här hemma är vi lika sent ute som vanligt... fast det roliga var att det började så bra!

Mamma hade köpt ett datumljus redan en vecka i förväg, vilket vi i vanliga fall köper någon gång mellan den 5 och 10 december och har hunnit bränna ner till rätt datum runt den 15 december. Dessutom hade hon köpt mossan till adventsljusstaken i god tid innan.

Första advent närmade sig med stormsteg men inte satte vi upp några ljusstakar, stjärnor eller datumljus.

I mitten av veckan sattes vissa av sakerna upp men våra mossljus var och förblev nerpackade... ända tills det var andra advent.

Slutsats: Min familj skulle kunna köpa mossa augusti och ändå bli sena med adventspysslet.



Nu kan vi hoppa över resten av julen, för det bästa har redan varit...

Mumma har nämligen bakat pepparkakor.

Pepparkakorna i sig är väl inte så mycket att hänga i julgranen (haha... märkte ni vad vitsig jag var nu) men däremot pepparkaksdegen!!!

Hon ger alltid mig och mamma en bit var, en stor bit av den vanliga pepparkaksdegen och en mindre av den vita... och de är jättegoda.

Så nu räcker det med julen för min del!!

2006-12-15

Så har man inte kunnat skriva här på ett tag då, eftersom det har vart massa strul med inloggning och annat. Det ska vara fixat nu så de är ju bra.


Jag har kommit på massa roliga saker att skriva om under veckan men nu kommer jag självklart inte på vad det var. Typiskt!!

Men då får jag helt enkelt berätta om det roligaste samtalet jag har haft idag istället.

Den 31 augusti var jag hos optikern, för jag har linser, och då fanns inte min sort inne. (Eftersom de måste beställas någonstans ifrån)
Då sa de att de skulle ringa mig när mina linser hade kommit. När jag efter tre veckor inte hade hört någonting ringde jag upp dem och frågade vart mina linser var. Hon som jag pratade med då sa att de inte kommit in än, men hon fixade ändå tre par linser som jag kunde hämta ut. Samtidigt hämtade jag linsvätskan men sa att jag skulle betala när jag fått allt, vilket gick bra för dem.

Idag är det den 15 december. Det innebär att det har gått tre hela månader sedan jag var nere och hämtade de tre första linsparen. Jag har inte riktigt tänkt på hur lång tid det gått eftersom jag har haft fullt upp, men idag bestämde jag mig till slut för att ringa själv, och så här lät det då:

Någon hos optikern: "Gyhne och Kristofferssons optik"
Jag som lät väldigt trevlig: "Ja hej, hur lång tid tar det för er att få hem linser om jag skulle beställa dem idag?"
"Oftast får man ju med sig dem direkt när du har varit här, men ibland kan det dröja upp till två veckor om vi måste beställa dem från utlandet"
"Ok... för jag har en optiker nu, som jag har väntat på att få höra av sedan 31 augusti... Det tycker du alltså är väldigt lång tid?"
"Jaa det låter ju mycket märkligt. Så lång tid ska det ju inte ta"
"Så du tycker det är dåligt?"
"Ja det gör jag väl"
(Nu kopplar jag på en argare röst)
"Ok, för det är ju faktiskt ni som inte har hört av er sedan 31 augusti, och jag vill väldigt gärna ha mina linser snart."
"Menar du att det är vi som inte har hört av oss sedan dess? Det låter väldigt konstigt... Har du personnummer som jag kan söka på?"
"Det tänker inte jag ge till dig. Mitt förslag till dig är att du kollar upp vilka som inte fått sina linser och att du återkommer till mig när du har hittat mig. Jag väntar en vecka och har jag inte hört någonting då ringer jag tillbaka igen, och då har ni garanterat förlorat mig som kund i framtiden. Tur bara för er att jag är så ärlig att jag ringer eftersom jag inte har betalat det jag hämtat ut ännu"
"Det finns inga i vårat system som är restlagda..."
"Det är väl inte mitt problem. Hör jag inget inom en vecka så återkommer jag. Hej då"

Det var så roligt!! Tyckte troligtvis inte han. Han lät rätt så konfunderad, men det var verkligen dagens höjdpunkt för mig.

Så nu får man väl se om de ringer eller om jag måste byta optiker. Synd i så fall för förutom den här insidenten tycker jag bra om dem. Hmm... Kanske inte byter ändå... får se vad som händer...



Härom dagen kom mamma och jag hem samtidigt. Då kommer två förskräckta barn framspringande till oss och den ena utbrister:

"Mamma, Jonna... Det är översvämning i något land!!!"
"Jaa... det är i Sverige, gumman"
"Nej.. alltså på tv:n"

För er som inte vet det är det översvämning i Göteborg... och monstrena råkade se på nyheterna.



Ett visdomsord får avsluta det hela idag (tack Jossan för det):

Remember to always be yourself - unless you suck!!!

2006-12-10

Helgen blev precis så bra som jag trodde den skulle bli. Nästan bättre till och med.
Fredagen tänker jag inte upprepa utan vi fortsätter helt enkelt med lördagen...
Igår hade jag en seg dag, vaknade vid tolv, tittade på Mona Lisas leende som är en helt underbart bra film och tog det helt enkelt lugnt ända fram till runt fyra på eftermiddagen.

Då hände något underligt...

Något som verkligen inte hör till vanligheterna...

Jag städade!!!

Helt otroligt...

Jag är fortfarande i chocktillstånd...

Klockan åtta när jag var klar ringde en kompis och vi åkte och hyrde film. Två väldigt bra filmer faktiskt; Dagboken och She´s the man.
Dagboken var bra, och jag vet inte om jag är ovanligt blödig eller något men den var så sorglig, eller inte sorglig, utan gripande kan man kanske kalla den. Jättefin film helt enkelt!
She´s the man har jag sett förut men den var lika rolig den här gången som den förra. Skrattade nästan hela tiden...

Idag gick jag till kyrkan, som vanligt på söndagarna, och det var jättebra idag med. Andra söndagen i advent om det är någon som har missat det... Exakt två veckor kvar till julafton...

Efter det gick jag och Cilla på stan. Så här gick det till när jag frågade om hon skulle med:
"Vad gör du på söndag?"
"Ehh... vet inte"
"Bra, för då ska du på stan med mig"
"Jaha?!? Vad ska vi göra där då?"
"Köpa skor"
"Jaha... ehh... ok..."
Vem var det som sa att jag alltid ska ha min vilja igenom?

På stan hittade jag i alla fall både skor och kläder, och det är ju alltid kul... Ska nog ner och köpa ett par till i morgon...
Säg inget till mamma bara... hon tycker redan jag har för många par... Fattar inte vad hon menar med det?!?

Sen var det överaskningsfest för Rickard.. Det var kul!!! Maria hade verkligen lyckats.
De lurade dit honom genom att Henke sa att de skulle åka till Media Markt (eller vad det nu hette) Han blev överaskad, vilket ju faktiskt var idén med det hela. Det hade ju inte varit så kul om han inte hade blivit det!!
Fast man såg på honom att han blev aningen besviken över att inte få åka till Media Markt...

Jaa... det var väl ungefär så min helg har varit... Hoppas nästa vecka blir lika bra som den här har varit!!

Nu ska jag se på finalen av Survival of the richest.



22.28 Borde ha gått och lagt mig redan... men inte då... istället sitter man och tittar på två killar som spelar Gears of war. Otroligt underhållande... Jag menar, vem vill inte sitta bredvid några, helt oförmögna att hålla en konversation flytande, om den inte innehåller: "Döda den där..." eller "Åhh, värsta coolt, man kan såga ihjäl dem" , när man själv dessutom är måttligt intresserad av det som utspelar sig på skärmen.
Men lite kredit måste jag ändå ge alla tv-spelstöntar till killar där ute... Det är faktiskt inte helt lätt att styra de där spelen...

2006-12-09

Nu är jag riktigt sur... den här sidan är jättesvår att komma in på ibland.
Hur segt som helst ju!!!
Och jag som bara tänkte sitta  här en kort stund och skriva om kvällen har redan varit fast här en halvtimme eftersom det inte gick att komma in på sidan.

I alla fall... Ikväll ville jag gå ut. Då vill man ju få med några andra så jag började ringa när jag kom hem för att se om någon ville hänga på. Först ringde jag en kompis som inte ville, sen en annan som inte kunde, och till sist en tredje som inte svarade (tydligen för att jag hade fel nummer märkte jag sedan, men det spelar ingen roll) 
Eftersom jag inte fick tag på någon kändes det inte lika roligt längre så jag bestämde mig för att stanna hemma och kolla på en film istället.

När jag väl hade ställt om mig från att vilja gå ut till att vilja vara hemma, ringde hon som tidigare inte ville. Hon ville kolla om jag fortfarande ville med ut. Då hade ju jag ställt om mig, så egentligen kände jag väl inte riktigt för det men jag tänkte att det kanske skulle bli kul. Och det var det också, även fast det var lite halvsegt i början. Vi var båda trötta och hon skulle upp relativt tidigt på morgonen, så hon hade bett sin mamma att ringa när hon hämtade hennes pappa. Det skulle hennes mamma göra runt tolv, så då fick vi bestämma om vi ville hem då eller inte. När jag väl går ut så kan väl jag tycka att det är roligare att stanna lite längre än en timme, men jag hade sagt att hon fick bestämma eftersom det var hon som skulle upp tidigt. Men hur kul, på en skala mellan ett och tio, tror ni att det är att få skjuts till och från från krogen av någons föräldrar, som dessutom är nykterister? Inte för att jag blev full, men ändå...

Jag har varit värsta bitchen idag och det ändrades ju inte direkt när vi gick ut, så jag hade jätteroligt åt de som gjorde bort sig på ett eller annat sätt. Det roligaste med att vara ute är ju att kolla på alla som är där. 
Dessutom är jag nog inte den bästa personen för killar att ragga på. Eller alltså, jag har jätteroligt men vill man inte bli dissad så ska man inte komma fram till mig. Jag menar, vad är mer patetiskt än att ragga på krogen?
Jag fick iväg en del roliga komentarer till några, men samtidigt ville jag att några som inte var totala losers (som de flesta är där) skulle bjuda oss på drinkar. Så jag kunde ju liksom inte skrämma iväg alla. Till slut kom en relativt godkänd kille fram med sina kompisar och de var rätt roliga att snacka med men då skulle vi nästan gå. Kändes lite onödigt, och jag hade hellre velat stanna där ett tag till (inte för killarnas skull utan för att det faktiskt var kul, för en gångs skull) men det ville inte min kompis. Så vi åkte.

Orsaken till att jag ens åkte hem då, även fast jag hade kul, var för att mamma hade sagt att jag absolut inte fick gå hem själv, vilket jag självklart hade lovat att inte göra. Det är lite jobbigt med mig men jag kan verkligen inte göra saker när mamma har sagt att jag inte får... och jag ska vara vuxen nu liksom!!
Men i alla fall så åkte jag hem och när jag kommer hem var mamma fortfarande vaken och frågade vad jag gjorde hemma redan. Då svarade jag som det var och hon frågade med en undrande stämma;
"Varför stannade du inte lite till då?"
"Men jag fick ju inte ta mig hem själv ju?!?"
"Men du kunde väl ha tagit en taxi..."
Och det säger hon då... smart där mamma!!!

Fast i och för sig är det inte kul att stanna helt själv heller, så jag hade ändå gått när kompisen gick.

2006-12-08

Veckan har varit riktigt rolig hittills och den kommer säkert bara bli bättre, med allt jag ska göra i helgen.
Inte nog med att livet flyter på som aldrig förr och jag verkligen stormtrivs med allt, utan det har även varit många roliga nyheter o.dyl. den senaste veckan.

Veckans 4 i topp:


  1. Förstaplatsen var lite svår att avgöra men jag tror ändå att hela rymdhistorien som har varit den senaste veckan kniper den. Jag tycker nämligen att det har varit alldeles för mycket ståhej över den. Jag vet att Fuglesang kommer bli den förste svensk som någonsin skickas ut i rymden men vem bryr sig? Inte jag i alla fall! Tycker egentligen att alla som har brytt sig om att ens nämna detta slösar bort värdefull tid, och då kan man ju fråga sig varför jag gör det om jag nu tycker så... Jo, det ska jag tala om för er. Endast för hur det slutade. Nedräkningen hade hållit på länge, alla var spända över hur det skulle gå, vissa var till och med vakna på natten för att se Fuglesang bli ivägskjuten. Det började närma sig, 2 timmar kvar. Fuglesang och hans medpassagerare sätter sig i raketen... Fatta hur oerhört långa två timmar det måste ha varit för dem. Timmarna går... 10 minuter kvar. Då skulle i alla fall jag vara rejält nervös. I och för sig blir jag typ nervös när jag ska åka tåg till Stockholm, men ändå... Lite nerver har väl även sådana modiga pojkar... Och så var det 5 minuter kvar... nej föresten, stoppa nedräkningen!!! Vi ska nog inte skjuta upp raketen i rymden ändå!!! Hahaha... Det var riktigt roligt. Skrattar fortfarande när jag tänker på det. 
  2. Jag var och kollade på en film med jobbet... Al Gores En obekväm sanning var det. För er som inte vet det är det en miljöfilm som tar upp växthuseffekten, vilket i sig är väldigt ärofullt. Den var bra, och Al Gore är ju utan tvekan en väldigt skicklig talare. Fångade ens uppmärksamhet även fast det var många tråkiga diagram mm. I de flesta scener stod han bara där och berättade, men i vissa scener såg man honom i andra situationer. Det roliga var att i de allra flesta av dessa andra scener, åkte Al Gore bil, steg ut ur en taxi eller var på en flygplats... Hmm... vad är det växthuseffekten beror på nu igen?!?
  3. Imorse lyssnade jag som vanligt på det bästa radioprogrammet, Äntligen morgon med Adam och Gry, och hörde då en skrämmande sak. Tydligen har en ny häftig konsol lanserats idag. Den där Wii... Det i sig är inte särskilt skrämmande utan det jag reagerar på är att folk står i kö hela nätterna för att köpa dessa undermaskiner. Adam och Gry pratade med någon som stod först kön i någon stad, någonstans. Hans mamma hade stått i kön från typ 3 på natten (och på vissa ställen har folk säkert köat ännu längre) I den butiken skulle det släppas 8 konsoler och det var 15 personer bakom killen. Det behövs ju inte direkt ett mattesnille för att förstå att person 9-15 inte kommer få någon, så vad tänker de med egentligen? Varför stå i kön när man ändå inte kommer få någon. Samma hysteri var det när Sagan om ringen kom och folk köade i dagar. Jag menar... någon måtta får det väl vara på galenskaperna!!!
  4. Den sista roliga nyheten jag för tillfället kan komma på läste jag precis på Aftonbladet. Linda Rosing byter karriär, igen... Nu ska hon slå som popartist i Europa och Asien. Stackars tjej... hon har försökt sig på karriärer som dokusåpastjärna, utvikningsbrud, marknadschef, föreläsare och politiker, och vi vet ju alla hur det har gått. Det hon av dessa lyckats bäst med är väl att vika ut sig, och kanske är det därför man än en gång kan se henne i FHM, en s.k. herrtidning av de som "läser" den (också kallad porrtidning utav andra) Även fast hon har varit runt och föreläst om hur hemskt hennes liv har blivit efter att hon och Micke orsakat ett antal av de guppande täckena under hennes säsong i Big Brother-huset, så ska hon ändå vika ut sig igen. (Är det inte ungefär lika illa att visa tuttarna i en tidning, som att ha sex under ett täcke i tv?) Dessutom har hon förut sagt att hon inte skulle vika ut sig igen. Men nu är det annat ljud i skällan. Anledningen (till att hon viker ut sig, min anm) är att jag ska marknadsföra mig utomlands och det bästa sättet att göra det på är att ställa upp på bilder i FHM, som går ut i så många länder. Det är en väldigt kreddig tidning utomlands, sa Linda (eller Bionda som hon nu kallar sig) till Aftonbladet. Jaja... intala dig det du "Bionda". Tycker bara synd om hennes barn... kan inte vara kul att ha Linda "Bionda" Rosing som mamma. (And just for the record. Det är inte en Linda jag menar att jag är som innerst inne)

2006-12-04

När jag idag blev uppväckt ur min skönhetssömn kände jag efter riktigt noga om jag inte var sjuk så jag slapp gå upp... Det var så skönt att sova, så där att man känner att det inte finns något bättre att göra i hela världen, och så var jag tvungen att vakna! Det tog ett bra tag men när det bara var en kvart kvar innan jag skulle gå, kände jag att det nog var dags.
Jag hann ju inte riktigt äta frukost utan jag tog en banan i handen när jag skyndade mig iväg. När vi sedan hade frukostrasten vid niotiden köpte jag en macka på jobbet istället. Klockan tio var jag hungrig igen.
Hur förklarar man det egentligen?
Jag äter frukost senare än vanligt men blir hungrig tidigare... Måste helt enkelt ha rubbat min morgonbalans!


På tal om morgonbalanser har jag kommit på att det är helt omöjligt för mig att tvätta håret på morgonen. Då ber man ju i stort sett om att få komma försent, eller åtminstone att få stressa en massa. Och hur bra på en skala är det egentligen att vara sen till jobbet varannan morgon?!? Inte så!!
Men då uppstår ju nästa problem... jag kommer behöva börja tvätta håret varje dag eftersom det blir ofräscht efter två nätter... ojojoj, det är inte klokt vilka problem man har!



I går var jag på stan och köpte julklappar, så nu har jag fyra stycken klara! Skönt!
Dessutom vet jag redan vad jag ska köpa åt systrarna; skridskor. Mammas idé och det är väl en lika bra idé som någon annan.
Mamma, pappa och Stefan är det däremot lite värre med... vad ger man åt föräldrar liksom? Idéer någon?
Mumma och paappa köpte jag en brödrost till för deras gick sönder. Den var verkligen jättejobbig att släpa runt på på stan. Fick ont i armen ju! Fast det kan ju bero på att jag helt enkelt inte har några muskler, vad vet jag...

Det var en bra julklappsrunda... när jag kom tillbaka hem hade jag köpt lika många saker till mig som jag hade köpt julklappar =)

En sak jag köpte var Djävulen bär Prada, fast inte filmen...
Finns tydligen en bok också, så nu får man se om den är lika bra som filmen. Läste någonstans att boken till och med skulle vara bättre, så det är bara att hålla tummarna för att den recensenten har smak. Ibland är de ju heeelt ute och cyklar.
Men det förstås... alla kan ju inte ha lika bra smak som jag!

2006-12-01

Nu ska jag berätta om gårdagen som jag tidigare påstod gick så bra.

16.15
Åkte från arbetet för att hämta syskonen.
17.05 Hemma! Slängde in en maskin med barnens väldigt smutsiga jackor och tände en brasa i kaminen innan jag satte igång med maten. Var samtidigt tvungen att se till att ungarna var sysselsatta (och inte med att slå ihjäl varandra)
18.20 Brasan brann och maten stod på bordet. Faktiskt väldigt lyckad mat tyckte både jag och odågorna. De åt riktigt bra båda två, även fast den stora lilla tyckte att köttet var lite starkt... hon kanske fick en ovanligt stark bit eller något liknande. Jag är dessutom rätt stolt över att jag lyckades laga mat och hålla ordning i köket samtidigt. Annars blir det lätt en massa disk efteråt, men det blev det inte igår!
19.00 Minstingen hoppade in i duschen och jag skulle umgås lite med 6-åringen. Då ringer en kvinna som ville att jag skulle vara med på en undersökning. Sådant tycker jag är kul så det var jag självklart med på, och till följd av detta fördröjdes den redan sena kvällen ytterligare.
19.30 Tog ut systern från duschen och gjorde i ordning henne, flätade hennes hår så det skulle bli änglahår idag (vilket för övrigt misslyckades) och borstade tänderna på båda.
20.00 Började känna mig smått efter i planerna, då barnen brukar gå och lägga sig runt klockan halv åtta. Ångrade att jag hade lovat en saga innan nattningen.
20.15 Barnen äntligen i säng. Jag satt bredvid och läste en saga för dem, Bröderna Grims saga Törnrosa. Tror egentligen inte riktigt att det är en barnsaga då det vid ett par ställen står något i stil med att "Många hade tidigare försökt ta sig igenom törnroshäcken till den vackra prinsessan, men alla hade de fastnat och dött en plågsam död" Vid sådana ställen i boken tar jag mig faktiskt friheten att göra smärre förändringar, tro det eller ej.
20.30 Jag gick ut från deras rum och det dröjde inte många minuter förrän de sov som två stockar. Under hela den här tiden hade jag dessutom underhållit brasan så den inte skulle slockna och hängt tvätten på tork.

Allt var frid och fröjd och jag kände mig otroligt nöjd med min dag, särskilt när hon från det konkurrerande elbolaget ringde... då var min lycka gjord

21.00 Började Anger management (den rekomenderar jag varmt om du vill ha något roligt att se en kväll) och den såg jag på. Tyvärr råkade jag under pauserna se en glimt av reklamer för läskiga program, vilket inte var så väldigt lyckat.
Jag tycker nämligen inte om att vara hemma själv på nätterna. Jag tror att det beror på att jag har bott i lägenhet i hela mitt liv och därför känner jag mig inte alls lika trygg i hus.
Egentligen är det en rätt obefogad rädsla då det inte ofta sker inbrott på nätterna och vi har ett larm som jag sätter på på nätterna. Dessutom har jag även ett överfallslarm med mig jämt när jag är ensam hemma, så rent logiskt sett så förstår ju även lilla jag att det inte skulle komma in någon och döda oss i sömnen. Men ju mer jag tänkte på att inte tänka på det, desto mer tänkte jag såklart på det.
Jag hade också tryckt in massa ved i brasan och även fast det är en stängd brasa fick jag för mig att det skulle börja brinna och att vi skulle dö. Jag är verkligen inte helt frisk.
23.00
Hade jag gått och lagt mig men tänkte som sagt på det som står här över plus en massa annat hemskt som skulle hända som jag inte orkar ta upp nu. Började läsa på en bok för att skingra tankarna lite men det hjälpte inte. Jag tyckte jag hörde en massa ljud från mördare, bränder och jag vet inte vad så jag var uppe och kollade till systrarna ett par gånger.

0.15 hörde jag min ena syster tassa upp på toaletten men när hon inte kom in till mig efteråt gick jag och kollade till henne. Då satt hon i sin säng och såg olycklig ut. Frågade henne om hon ville sova med mig, och det ville hon. Hon gick före mig in till mitt rum och när jag kom dit låg hon precis i mitten av min 120 säng.
Fine, tänkte jag och lade mig bredvid. Uppskattningsvis hade hon ungefär 90 cm av sängens 120, men det är smällar man får ta.
0.45-1.00 Skulle jag tro att jag somnade. Jag som på vardagar vanligtvis somnar runt 22.00.
3.17 Kände jag en knack på axeln. "Får jag också sova här"  Syster nummer 2.
Självklart fick hon göra det men jag märkte att hon inte har sina pyjamasbyxor på sig och frågade varför. Då hade hon kissat i sängen. Bara upp och fixa det, dra ur lakanen och tvätta henne lite och så. Tillbaka till sängen.

Hörde hur ena systern hostade väldigt mycket så jag gick upp och försökte leta efter hostmedicin, hittade ingen men hittade ventolin utskriven åt andra systern. Tänkte att det kanske går lika bra att ge det men eftersom jag inte vågade ge henne medicin bara så där, ringde jag apotekets dyngnet runt-service, där jag fick sitta i kö! Klockan var runt 4 på natten och så får man sitta i telefonkö! Vilket skämt!
Kom fram till slut och han sa det som jag egentligen misstänkte redan från början... det gick inte att ge henne den medicinen.
Vid den tiden låg vi alltså tre personer (två små, jag vet, men det blir ändå tre personer) i en 120 säng. Något trångt måste jag säga men det gick.
Systern hostade forfarande väldigt mycket och eftersom vi inte hade så stort utrymme tänkte jag att nu kommer alla tre bli sjuka, så när syskonet som hade sovit under hela tiden började vakna till liv kände jag att det var dags att byta säng.
4.30
Travade vi över till föräldrarnas säng och lade oss där.
4.40 Kollade jag på klockan sista gången och jag tror att jag somnade rätt fort efter det.
7.30 Vaknade jag igen.

Efter en inte så god natts sömn var det nu dags att fixa frukost, göra oss alla i ordning och hinna till jobbet i tid. Runt kvart i nio kom mumma och paappa för att ta hand om monsterna under dagen tills mamma och Stefan kom hem igen.

Har varit helt död idag på jobbet och jag halvsov mig genom Idol där dessutom helt fel person vann. Nu tycker jag egentligen inte att Markus är dålig, han är faktiskt väldigt bra, men Erik var snäppet vassare. Att endast 36% av de som röstade förstod det är konstigt tycker jag, men Sverige har väl helt enkelt ingen smak. Men men... tittar man på hur bra det har gått för Darin jämfört med Daniel så ser det ju lovande ut för Erik.

Så jag är verkligen vaken på övertid nu, och jag kan bara säga att jag har fått en ny respekt för arbetande småbarnsföräldrar. Hur ni överlever dagar, veckor, år av detta är ett mysterium för mig.