2007-01-31

Oj vilka roliga namn det finns här i världen...

Mina barn ska lungt få heta Ansgar, Anselm eller kanske Kyndelsmässodagen (kolla vem som har namnsdag 070202 så får ni se... Står det i almanackan måste det ju vara ett namn)
Torun är ett roligt namn jag precis upptäckt, Alrik ett annat.

Jag har alltid trott att de som bestämmer namnsdagar tar de vanligaste namnen, som många personer heter. Men så är tydligen inte fallet. Härom dagen fick jag nämligen lära mig något nytt - att de som bestämmer tar hänsyn till många saker såsom kulturarv, religion o.dyl. Därför finns alltså namn som Ansgar och Anselm kvar... för att värna om vårt kulturarv.
Lite onödigt vetande så här på kvällskvisten!



En sak som jag blir otroligt uppretad på är radiopratare som inte kan få nog av sin egen röst (i och för sig säkert därför de valde det arbetet, men någon måtta får det väl vara).
Där går man i lugnan ro hem från jobbet och lyssnar på radio, och tycker det mesta är rätt okej faktiskt. Killen som pratar i radion är lite rolig och även fast han upprepar sig aningen för många gånger (eller alldeles för många gånger föresten) så störde jag mig inte så väldigt mycket på honom...

Fast det var innan han började prata och "sjunga" (väldigt dåligt måste tilläggas) genom halva låtarna. Finns det något värre än när de förstör bra låtar bara för att man ska tvingas att höra deras röster ytterliggare några sekunder? (Ja, det finns det ju, men frågan får större effekt om den är ställd på det sättet)

I alla fall så blev jag jättesur. Förstörde nästan hela min eftermiddag.

2007-01-24

Nu har det äntligen blivit vinter. Allt är jättefint ute, och när man går till olika ställen knastrar snön så mysigt under fötterna. Verkligen jättehärligt. Jag älskar vintern... till alla er som inte gillar vintern - tänk på att ni säkert inte skulle uppskatta sommaren lika mycket om det aldrig var något annat!


Idag när vi satt och åt sa mamma (mest för sig själv):
"Imorgon jobbar Stefan 7.15... eller nej föresten det kan ju inte stämma... Han skulle ju jobba från 7.15 på torsdag... hmmm..."
Då var ju jag tvungen att inflika:
"Men mamma... det är ju torsdag imorgon"
"Ja det
är det ju!!"
Haha... så undrar någon vart jag får alla mina "smarta" kommentarer ifrån. Nu vet ni!!!


Idag är det föresten exakt 11 månader kvar till julafton... Kände att det var nyttig information så här i januari =)

2007-01-21

Nu var det ett tag sedan... hela 6 dagar till och med.

Då kan man ju undra (eller det är det väl egentligen ingen som gör, men ändå) vad jag har varit upptagen med. Är det nu någon som undrar så får ni tyvärr vänta ett tag till, för jag tänker nämligen inte berätta det ännu =)

Fast massor har det vart, har knappt varit hemma på hela veckan. I torsdags när jag kom hem kom mamma och jag på att vi inte ens hade pratat sedan i söndags... det kändes lite konstigt, särskilt som jag skulle till släkten i Småland nu i helgen.

Jag är fortfarande här faktiskt och det har ändå varit lite kul. Särskilt rolig var en berättelse som min faster berättade...
Hon hade tydligen åkt ner till stan med min kusin en lördagmorgon. Då hade det varit en poliskontroll precis efter den parkeringen där hon skulle svänga in. Hon svängde in där och parkerade, då en polis kom springande efter henne. Han trodde väl att min faster försökte slippa ifrån kontrollen. Hon fick blåsa och självklart klarade hon det. Sedan frågade han om hennes körkort. Hon hade inte med sig det eftersom hon hade tänkt att de ändå bara skulle ner 10 minuter på stan (smart!) och då sade hon till polisen:
"Jag har inte körkortet med mig, men jag har ett bankkort!"
Haha... inte visste jag att man fick köra bil när man hade skaffat bankkort.

Det värsta med att åka hit är att farmor hela tiden gör så att man får dåligt samvete.
Alla som känner mig vet att jag hatar att vara med på kort. Jag blir alltid hemsk och jag börjar nästan undra om jag ser lika hemsk ut i verkligheten också... Hoppas verkligen inte det!
I alla fall så var jag inte vid bordet vid ett tillfälle och hör att de ska ta ett kort (igen! verkar vara det enda de gör här) så jag tänker taktiskt nog att jag stannar i rummet bredvid tills de är klara. När jag sedan går in och sätter mig säger farmor att vi borde ta ett till kort eftersom jag nu kommit tillbaka.
Jag som redan hade pinat mig igenom 5-10 kort kände att det nog räckte, så jag sade till farmor att det inte behövdes. Jag hade ju redan varit med på många kort! Då svarade hon:
"Vi behöver ju ha kort på dig... du är ju nästan aldrig här nu för tiden"
Då höll jag på att säga typ: "Ja det är juroligt att vara här och få skuldkänslor..."
Fast det gjorde jag ju såklart inte. Hon har ju lite rätt... jag är inte här så ofta längre. Men när man väl kommer kan hon väl vara glad för det istället för att tjata.

Helgen i övrigt var rätt okej. Fast i går hade de beställt smörgåstårta. Jag är inte så överdrivet förtjust i den rätten men jag var ju tvungen att äta, så jag tog en bit som var betydligt större än den hade sett ut när jag skar upp den, och lyckades trycka i mig hela biten utan (vad det såg ut som i alla fall) större svårigheten.

Efter att jag hade ätit den kände jag mig rätt stolt faktiskt, så jag skickade iväg ett meddelande till min mamma:
"Har precis ätit värsta biten smörgåstårta utan att visa med en enda min att jag höll på att spy... är du inte stolt över din dotter?"
Varav jag får svaret:
"Absolut! Du kommer snart kunna föra dig tom i kungligt sällskap"
Någon annan än jag som anade ironi i det svaret?

2007-01-14

Nu har jag krånglat till allt... tror jag i alla fall... Det kanske faktiskt är så att jag tänker för mycket på allt möjligt, och det är väl inte så bra alltid. Fast å andra sidan måste man ju fundera kring saker och ting också...

Jobbigt är det i alla fall... har ingen aning om vad jag ska göra... hmm... Svåra grejer...


Till något lite roligare...
Jag har fått jobb =) Eller jag hade ju jobb innan också men nu är det säkrat ett helt år framåt. Grattis till mig =D

Har egentligen inget att berätta... mitt liv har helt enkelt varit utan några roliga inslag på senaste tiden. Synd för er alltså...

2007-01-10

Idag läste jag en riktigt rolig mening i LT...

"Polisen undersöker hur länge 27-åringen terroriserat sin före detta jämnåriga fästmö"

Vadå... var hon jämnårig förut men inte nu längre?!?
Snälla någon... skriver man i en tidning så ska man väl åtminstone kunna uttrycka sig ordentligt!!! Är det för mycket begärt??
Är det så viktigt att få med hur gammal tjejen i fråga är, borde man väl skrivit "...sin jämnåriga före detta..."


En annan rolig artikel jag läste för ett tag sedan var en nyhet från en tidning i Småland. Där stod det (på fullaste allvar, måste jag bara tillägga) om att sex personer (eller var det åtta?) hade ställts inför rätta i närmaste tingsrätt för smärre brott. En av dessa män hade, hör och häpna, snattat en burk saltgurka! från den lokala affären. Även de andra hade begått liknande brott...

Jag tyckte denna artikel var väldigt underhållande, och när jag försökte få släkten där nere att förstå det roliga i denna, var det enda jag fick tillbaka konstiga blickar... som att det var jag som var dum i huvudet som tyckte att dessa brott inte var värda att nämna i en tidning. Men det förståss... det skulle ju egentligen vara bättre om liknande brott var det enda man fick läsa om, och inte mord, rån och våldtäkter.
Jaja... jag tycker ändå att den nyheten var rolig, även fast det gör mig till ett dumhuvud hos mina lantisar till släktingar.

2007-01-09

Det var ett tag sedan jag skrev här nu. Varför vet jag inte riktigt men jag har väl inte haft tid helt enkelt.

Nu har jag i alla fall all tid i världen, för jag är sjuk!! Jag tycker verkligen inte om att vara sjuk (konstigt va?). Man kan inte göra något vettigt, och det känns bara som bortkastad tid. Nu är jag ändå så pass dålig att det känns rätt så skönt att få vila upp sig, och egentligen orkar jag inte ens sitta här men då har jag i alla fall gjort någonting idag.


Kan ju berätta lite om min nyårsstrejk. Det gick jättebra till en början, vi åt god mat och hade kul med några familjevänner. Jag var rätt trött och eftersom jag ändå inte skulle kolla på fyrverkerierna, så tänkte jag göra mig iordning och kolla på tv eller en film.

Då såg jag att jag hade missade samtal. Jag ringde upp och möttes av ett "Tänker du fortfarande sitta och gömma dig under skrivbordet eller vill du komma på en fest"
Principfast som jag är tänkte jag på vad alla skulle säga eftersom jag verkligen hade sagt att jag inte skulle göra någonting annat än att vara hemma på nyår... så jag tänkte verkligen inte gå...
Efter en timme gav jag upp och gick på fest.

Det var riktigt roligt faktiskt, betydligt bättre än jag trodde att det skulle vara. Fast fyrverkerierna var lika hemska som alltid.

När jag kom hem på nyårsdagen hörde jag något som lät...
Det kunde väl inte vara mina föräldrar och deras vänner fortfarande? Det lät det inte som... Sedan hörde jag att det var en radio som stod på... Ljudet kom från mitt rum också...
Då kom jag på det...
Det var min klockradio som hade gått på eftersom det var måndag, och alltså efter min vanliga tid som jag vaknar på morgonen! Tyckte jag var lite komiskt.

Nu orkar jag inte skriva mer. Ska gå och sova istället.