2009-01-21 Två år!

Vad tiden går fort... tänk att du stått ut med mig i hela två år =) Älskar dig!



2009-01-20 Brad Pitt och hemarbete

Så här sa Brad Pitt om hur han är hemma med barnen osv ^^

”Jag är rätt bra på blöjor och sånt. Men man måste vara snabb. Luftkontakt kan få dem att vilja göra det igen.”


2009-01-17 Lättskrämd?

Jag vill bara påpeka redan innan ni läser den här historien att det kommer att sluta lyckligt! Så ni slipper bli så rädda menar jag =)

Tänk också på att det här var en otroligt traumatisk upplevelse för mig! =P

Igår var jag i Stockholm med Josefine och Sofie. Vi hade jättetrevligt, men till slut var jag tvungen att åka hem. Till historien hör även att jag hade parkerat bilen i Östertälje för att slippa gå hem från stan om det inte kom någon passande buss.

Jag är dessutom väldigt rädd när jag går själv på natten och det är rätt öde i övrigt... Skulle något hända är det inte så stor chans att någon annan skulle höra liksom. Jag har även sett mer på skräckfilmer än vad som är bra för just mig, och går därför inte bara och oroar mig för att bli våldtagen/rånad av någon människa utan även för att bli brutalt mördad av the Ring-tjejen eller något annat obehagligt...

Jag kommer in till Östertälje och går snabbt av tåget och skyndar mig mot bilen. När jag kommer närmare ser jag (så klart, vad hade jag väntat mig egentligen?) att jag behöver skrapa rutorna. Usch, tänker jag, och ser alla miljoner sett jag kommer att bli överfallen på framför mig.

Jag sätter igång bilen och tar ut skrapan. Jag börjar med sidorutorna på min sida och det går bra... sedan börjar jag med framrutan, och när jag börjar skrapa på passagerarsidan ser jag att något eller någon rör sig i bilen!!!

Förstå alla skräckscenarior som hinner flascha förbi mitt medvetande... jag tror till och med att jag såg mitt liv passera i revy, så hemskt var det!

Aldrig har jag varit så rädd
(I alla fall inte sedan jag gick själv på natten senast)

Allt detta (skräckscenariorna, mitt liv och annat jag hann tänka) hände så klart på en bråkdels sekund, och jag tittar nedåt... alldeles skräckslagen...

och ser någon som tittar tillbaka på mig! Hemsk såg den ut, ondskefulla ögon hade den, helt enkelt som att den ville mig riktigt, riktigt illa!

Ytterliggare en bråkdels sekund efter det ser jag att det inte är någon i bilen, utan mer på glaset.

Bloody Mary!!!

Tänker jag förskräckt, innan jag ser att... det ju var min egen spegelbild och inget annat jag hade sett! =)

2009-01-16

Så var tentan skriven och klar... och kursen är slut. Går inte den här tentan bra måste jag i och för sig tillbaka och skriva omtenta, men det är ju inte samma sak.

Det är konstigt, men jag har en känsla som jag aldrig brukar ha efter att skolan är slut... typ som att jag kommer sakna att gå dit. Då förstår man att vad man tycker om en kurs eller utbildning faktiskt inte alls har så mycket med själva utbildningen att göra, utan handlar om vilka människor som går där.

Kommer aldrig att rekommendera Psykologi I på Stockholms universitet för någon, för kursen i sig är rätt dålig... men oj vad det har varit roligt!

Igår gick vi ut efter att tentan var klar (skrev ju som sagt mellan 15-20) och det var askul... fast det är lite irriterande att vakna upp med en sprängande huvudvärk när det enda jag drack var två öl... kul att bli bakis på det liksom =/ Då kan man ju lika gärna slå på stort och bli aspackad om det ändå blir såhär ; P

På måndag börjar jag jobba igen... det blir nog kul det med. Och i sommar ska jag börja resan mot resten av mitt liv... eller vad är det man brukar säga? =P

Nu ska jag ner på stan och fixa ett nytt pass. Mitt går ut ungefär en vecka innan (sex dagar innan tror jag till och med) jag och Tobbe ska åka till Glasgow =) Snacka om otur

Någon som har varit i Glasgow och har några bra idéer på vad man kan göra? Vi ska ju inte vara där så länge så vi lär ju hitta grejer, men ändå.

2009-01-15 Tentadag

Mycket tjat om tentan blir det dessa dagar =P

Men tänk och inte minst be massor för mig! I need it!

2009-01-14 Pigg och glad!

Idag vaknade jag jättetidigt. Ungefär vid 07.03 faktiskt... så nu har jag redan pluggat ungefär en timme eftersom jag har ätit frukost och hjälpt mamma lägga in en annons också. Känns bra... men det behövs ju iofs, tentan är ju imorrn och jag har inte ens läst allt ännu =P Förhoppningsvis hinns det med idag så jag kan repetera allt imorrn. Som tur är så börjar inte tentan förrän kl 3, så jag har hela morgondagen på mig också. I vanliga fall hade jag nog inte tyckt om en tenta som slutar kl 20 på kvällen, men just nu är det guld värt =)

Sötisbilder på mina älsklingar

2009-01-13 Bloggen

Upptäckte precis att jag under gårdagen (när jag som sagt skulle plugga) skrev inte mindre än fyra inlägg här... känns ju kanske inte så jättesmart =P

Bloggen är dessutom jätteseg och vill inte lägga upp inläggen på flera minuter. Väldigt irriterande faktiskt

2009-01-12 Min syster

Idag var jag hemma hos min familj när barnen skulle gå och lägga sig och fick därför borsta tänderna på dem. Och som alltid får man ett roligt citat... När jag har borstat klart på Andrea säger hon:

A: Du var inte så bra på att borsta noga.
J: Nej, inte på andra.
A: På dig själv då?
J: Ja, det är jag bättre på.
A: Och på Tobbe?


2009-01-12 En till på Sigge :)



Vem sa att det ser skönt ut att sova när man är katt? :P Hur han gör det där har jag dessutom ingen aning om, men obekvämt ser det ut...

2009-01-12 Läkare

Nästan varje gång jag ska till någon läkare (vilket alla ni som känner mig vet har varit väldigt många gånger på senaste tiden =P) blir jag så irriterad. För på den vårdcentral jag går till måste man vara där en kvart innan för att skriva in sig. Jag var där ungefär 12-13 minuter innan min tid... men fanns det någon personal i luckan? NEJ!!!

Så jag satt och väntade med mitt turnummer som jag hade tagit (55) men numret på väggen visade fortfarande 48. Det kommer någon och sätter sig i luckan, men inte händer det något med numrena! När två personer som kommit långt efter mig gått fram utan någon nummerlapp får jag nog och säger åt alla med nummer att gå fram. Jag kommer fram till luckan 13.08, och har alltså väntat i ca 20 minuter.

Då säger hon till mig att hon klickar i att jag har kommit och får gå och sätta mig igen. Ungefär kvart över kommer läkaren ut och hämtar mig. Jag går in dit och berättar vad som är problemet och ca 3 minuter senare får jag gå därifrån.

Och det är då som jag skulle vilja säga att jag inte tänker gå därifrån förrän jag fått all den tid jag betalat för. Dessutom skulle jag vilja fråga varför de tycker att de har rätt att slösa bort min tid genom att låta mig sitta och vänta i typ en halvtimme. Very irritating...

2009-01-12 Skulle det inte vara bättre den här gången?

Sitter och försöker plugga... tenta på torsdag, men har jag pluggat något än? Nope

Det värsta med det är att man inte har någon annan att skylla på än sig själv =P

Hur blev det så här nu igen? Hade ju så gott om tid på mig... men men, sånt är livet som det heter. Får gå som det går... fast det vore rätt surt att kugga på den allra sista tentan som jag ska göra på den här kursen.

Här kommer sötisbilder på Sigge =D


2009-01-07 Ommöblering (stavas det verkligen så? :s)

Idag har jag och Tobbe möblerat om och fixat i ordning bokhyllan, eftersom vi ska få en stoooor säng (Tobbe är väldigt glad över detta faktum faktiskt... skulle nästan tro att jag är jobbig att sova med... men så kan det ju inte vara... eller? :s)

Då fick vi i alla fall ändra om lite för att se om den stoooora sängen verkligen får plats i vår inte så stora lägenhet... Vi tycker att det gör det, här är bilder så ni kan avgöra själva ; )

Vill föresten påpeka att Tobbe inte har varit hemma sedan det fortfarande såg ut som ett bombnedslag här... Jag har alltså alldeles ensam tagit bilderna med kameran, hittat sladden som man för över bilderna till datorn med, förstått vart jag ska stoppa in sladden, hittat både kameran på datorn och bilderna på kameran, fört över bilderna till datorn (och endast de bilderna jag tog) och lagt bilderna i passande mapp. Vem var det som sa att jag var oteknisk?

Lägenheten från hallen... ser lite trångt ut


Vardagsrumsdelen och sängdelen där det alltså kommer vara en 40 cm större säng.. mycket kommer det bli :p Fula förslitningar på tapeterna som var där när vi flyttade in... usch =( på sista bilden är bokhyllorna som jag har städat så fint


Till sist min nya pianohörna! Det ser väldigt trångt ut men det gör inte så mycket... det blir rätt mysigt bara =)


Mycket man hittar när man storstädar hyllor man inte har rört på väldigt länge! Till exempel massa oinlösta lotter :p

2009-01-07 Giftemål

Läste precis på aftonbladet om två barn, fem respektive sex år som var på väg till Afrika för att gifta sig. Rymde hemifrån mitt i natten och kom hela vägen till tågstationen. Orsaken till att de inte sa något till föräldrarna var för att de inte trodde de skulle bli borta så länge... det är vad jag kallar eloping ^^

2009-01-01 Nyår

Igår var det nyår. Jag fixade lockigt hår och var jättefin =P Jag, Tobbe, Rebecca, Sarah och Jossan var hos Affe. Det var roligt. Här är bilder:



Fyrverkerier och champagne
(Eller mousserat vin får jag höra nu. Tydligen är det bara champagne om det kommer från Champagne, alltså stället. Man lär sig något nytt varje dag!) på 12-slaget såklart! Usch =(



Till sist badade vi i badtunnan. Det var jätteskönt när vi väl kom i... när vi var ombytta och klara var det nämligen alldeles för varmt, så vi var tvugna att sitta i vardagsrummet i bikini och handduk ett tag... det var inte lika kul =P



Gott nytt år till alla!!! =D