2007-12-27

Nu har jag själv varit inne och kollat på http://webaidshop.se/ och det verkar vara en otroligt bra sida, och organisation.

Webaidshop drivs av Läkarmissionen som på grund av att de har ett 90-konto står under bevakning av Stiftelsen för Insamlingskontroll (SFI). SFI kontrollerar så att alla hjälporganisationer som har ett sådant inte låter mer än 25% av det man skänker gå till administration och insamlingskostnader. Läkarmissionen låg under 2006 på 18,5% vilket är väldigt bra (vissa omkostnader är det ju alltid)

De har också auktoriserade revisorer som kontrollerar att bokföringen sköts som den ska.
De åker dessutom ut till de olika ställena för att se så pengarna verkligen används till det de är tänkta för.

Jag tycker alltid att det känns så riskabelt att ge pengar till välgörenhet, just eftersom man inte vet vart det går.

Dessutom tycker jag inte riktigt om tanken att jag ger en gåva som går till "något bra någonstans i världen". Jag vill gärna veta vart mina pengar går och det är just den här organisationen jättebra på.

Vill jag till exempel köpa ett myggnät till en familj i ett malariadrabbat område kan jag det. Vill jag hellre köpa en gris/ett får/en get till en ensamstående kvinna som gör att hon får ekonomisk trygghet kan jag göra det. Eller tycker jag att mina pengar ska gå till bromsmedicin mot HIV/AIDS, vaccinationer, skolmat, skolmaterial, vuxenutbildningar, en spis till en familj, ett kejsarsnitt mm mm så kan jag göra det.

Dessutom är det inte ens särskilt dyrt, väldigt många av "produkterna" kostar endast 50 kronor... Det gör egentligen ingen skillnad för oss (skippa en lunch på stan liksom) men för familjen som får myggnätet betyder det kanske överlevnad!

Inte varje dag man får chansen att rädda livet på någon, eller hur?

Gå in och kolla! Jag lovar att det är värt det!

(Läs själva mer om SFI, Läkarmissionen och Webaidshop, finns som länkar här på min blogg)

2007-12-24

Fick en julklapp av min älskling. Jättefin tavla som han gjort helt själv =)

Den var inspirerad av en kristen berättelse som jag tycker är jättefin.

image35

Footprints:

One night a man had a dream. He dreamed he was walking along the beach with the Lord.

Scenes from his life flashed across the sky and he noticed two sets of footprints in the sand, one belonging to him and the other to the Lord.

When the last scene of his life had flashed before him, he recalled that at the lowest and saddest times of his life there was only one set of footprints. Dismayed, he asked, "Lord, you said that once I decided to follow you, you'd walk with me all the way. I don't understand why, when I needed you most, you would leave me."

The Lord replied, "My precious child. I love you and I would never leave you. During your times of trial and suffering when you saw only one set of footprints...

That was when I carried you"




Han hade också donerat pengar för en vaccinering för ett utsatt barn och en månads bromsmedicin mot HIV/AIDS. Det kanske inte låter så mycket, men man måste ju tänka på att det kostar rejält mycket pengar med sådant och om flera människor donerar pengar för detta får ju Många fler barn och vuxna en chans till ett bättre liv, eller ett liv överhuvudtaget... Kolla på http://webaidshop.se/

Han hade en förklaring till varför jag fått det... "Du tänker ju alltid på sånna saker, och du har gjort att jag har tänkt mer på andra människor än jag hade gjort om vi inte hade träffats..." Ungefär så sa han, fast mycket finare... jag höll på att börja gråta... så gulligt var det!

Bästa julen någonsin :)

Älskar dig så otroligt mycket, baby!

2007-12-23

Så var det snart julafton igen... vad tiden går fort!

Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt stod jag där med ca en vecka kvar till jul och hade inte ens börjat tänka på vad jag skulle ge folk.

Sedan vet jag än en gång inte hur det gick till men på en dag köpte jag i stort sett alla julklappar som jag behövde... bara en kvar nu.

Och jag är så glad att jag inte väntade till sista dagen... Vi var på Ica Maxi igår och det var hemskt där. Alla sprang runt som skållade råttor och drog i både prinskorvar, julskinkor och sillar av olika slag.

Och när vi var på Rusta förra helgen så var det kaos på parkeringen. Jag skulle köra in vid en parkeringsrad, och så kom en kärring som tänkte att hon skulle gena över min halva av körbanan, men eftersom jag kom körandes där fastnade ju vi båda två med fronterna på bilarna mot varandra. Då blev jag lite irriterad (fast inte så mycket som jag brukar bli över sådant, konstigt nog) och tänkte att jag minsann inte skulle flytta på mig (eftersom det var jag som hade rätt att köra där) och visade åt henne att hon skulle köra runt mig. Hon gjorde inte det, och eftersom jag faktiskt inte var så jättesur så körde jag runt alltihop istället. Vilket jag självklart ångrar nu ^^

Julstressen är verkligen hemsk!


Idag har jag inte så mycket att göra. Ska bara städa badrummet, dammsuga, torka golven, sätta upp julgranen och annat julpynt, köpa sista julklappen och slå in dem alla....

Hmm... kändes mycket mindre innan jag skrev upp allt.

2007-12-22

Julstädning... finns det något värre?

Spelar ingen roll vad man sätter för ord framför... heter det städning så är det lika tråkigt som alltid!

2007-12-21

Nu har jag internet!! Wohoo =D


(Vad jag menade i förra inlägget var alltså att kunder som ringer tillbaka efter 2-3 timmar är jobbiga. Jag kanske har suttit i telefon ända sedan de ringde och inte alls hunnit titta på deras ärende. Lovar jag att återkomma under dagen så gör jag det innan dagen är slut, utan att de påminner mig)

2007-12-19

Alltså... jag förstår inte vad det är för fel på folk ibland.

Jag lovade en kund att återkomma under dagen. Jag lovade detta mellan 11 och 12. Sedan får jag ett samtal klockan 15:

"Ja hej, vi pratade förut... Du skulle återkomma till mig idag"
"Ja jag skulle kolla på din faktura"
"Precis"
"Ja jag kommer återkomma till dig under dagen, men jag har inte hunnit kolla på fakturan ännu"

Vad tror de egentligen? Att mitt enda jobb är att serva just dem?

Ibland blir man galen på folk!

2007-12-17

Nu har jag snart internet! Woho!

För att komma på vilken leverantör jag skulle ha ringde jag till några olika bolag; Telia, Bredbandsbolaget och Glocalnet. Ringde även till Comhem, men de ville inte ha mig som kund.

"Tryck ditt postnummer så ska vi se om vi kan leverera bredband till dig"
*Trycker mitt postnummer*
"Tyvärr kan vi inte leverera bredband till dig, vill du ändå prata med en handläggare tryck 1"


Varför i hela världen skulle jag vilja prata med en handläggare om de inte kan leverera det jag vill? Kanske folk som blir irriterade och som vill skälla på någon... jobbigt att sitta på den linjen i så fall ^^

Hos Telia hade de inte trycktelefon utan man skulle säga det man ville ha hjälp med... kan ju säga att man känner sig något dum när man sitter på jobbet och säger "bredband" och annat högt och tydligt...

Jag skulle beställa telefoni samtidigt också, men rösten som ville att jag skulle säga saker fattade nog inte det...

"Säg ditt telefonnummer"
Jag är tyst
"Säg ditt telefonnummer"
Jag är tyst igen
"Säg ditt telefonnummer"
Jag är (än en gång) tyst, och precis när jag ska lägga på och försöka igen så säger den:
"Säg ditt telefonnummer. Har du inget telefonnummer säg har inget"

Äntligen fattade den!

Machines are stupid =P


Till slut blev det bredbandsbolaget... eller det visste jag i och för sig redan när jag pratade med henne första gången, men man måste ju kolla runt. Trevliga personer och man behövde inte vänta i kö alls (hos bredbandsbolaget alltså, hos Telia och Glocalnet fick man vänta i 5 minuter vardera)

Så nu har jag snart både telefon och internet, så snart kan jag skriva massor igen =)


2007-12-11

Vad allt är underbart just nu!

Även fast mina pengar än en gång har tagit slut innan månaden ens börjat, jag ännu inte köpt en enda julklapp och jag inte har någon julkänsla alls så är jag lyckligare än jag har varit på flera månader.

All thanks to you, baby!

2007-12-11

Vad mycket bättre jag såg ut med långt mörkare hår... så nu ska det färgas (fast efter jul när jag har råd) och så får vi hoppas att det växer fort =)

Någon som vet något knep för att få hår att växa? =P

Bildbevis:

image33

PS: Vi ser nog rätt bra ut tillsammans älskling ; ) DS

2007-12-06


"Ett varmt ord kan hålla dig varm tre vintermånader"
Japanskt ordspråk