2007-03-30

Gå in och gör det här testet om ni vill veta hur smarta ni är...

http://www.home.no/ctpics/blandat/hur_smart2.htm

Jag fick 8 poäng... gör det om ni vågar se om jag är smartare än ni är ; )


2007-03-29

Har en gullig systerhistoria idag.

Min mamma var hemma med mina två syskon och skulle äta middag.

Det var soppa den dagen och då tänkte mamma skoja till det lite och ha avocadoskivor på mackan (det ska tydligen vara gott... vet inte riktigt om jag håller med)

Den yngsta systern är ungefär lika kräsen som jag är och ville därför inte ha det... men hon ville åtminstone ha något lite roligare som pålägg så hon frågade mamma om hon fick kiwi på smörgåsen.
Visst, tänkte mamma, det kan hon ju få.
Hanna hade ätit några tuggor och sedan hade hon sagt:
"Det var nog inte så gott med smör under kiwin"
Så mamma gjorde en ny macka utan smör, fast med kiwi.
Efter några tuggor till så sa Hanna:
"Nej mamma... alltså... jag gillar kiwi och så gillar jag macka, men det blir nog inte så gott tillsammans"



Föresten så kom jag på att det kanske var lite otydligt varför just Rickard är den som är mest svart (se inlägg 2003-03-27)

Jo... han är halv tysk, en kvarts finsk, 3/8 svensk och 1/8 bolivian...
därför kvalifierades han som åtmonstone minst svensk...

2007-03-28

Mamma och jag mailar ganska ofta med varandra eftersom vi inte träffas så ofta längre... jag är borta mest hela dagarna och kommer ofta hem när hon har gått och lagt sig (någon gång efter halv 8 alltså) så därför mailar vi istället.

Jag har ju tidigare skrivit att hon blev överlycklig över att hon har börjat lära sig att göra smileys... så nu ska ni få den stora äran att läsa en mailkonversation som jag och min mamma hade häromdagen...

Jag skulle åka in till akuten med mitt knä, och ni vet ju hur det brukar vara där - man får vänta i flera timmar, så mamma tänkte vara snäll och komma och sitta där med mig

J: "Ok om du vill så? men jag är ju inte där förrän kanske halv 7 eller så.. måste ju äta nåt först"
M: "Jag kan ta med matlåda till akuten :-)"
J: "Haha? nä jag tror jag fixar nåt annat på vägen istället =)

     Snygg gubbe föresten ;-)"
M: ":) (-; <3  (jag kan hitta på egna gubbar också. ;?)"
J:  "Vad är ;?) för gubbe? =P"
M: "det är min egen gubbe!"
J: "Haha aa det förstod jag med. Men vad betyder den? ;-) = blinkande gubbe, =) = glad gubbe, =D = jätteglad         gubbe, ;?) = förvirrad gubbe eller vad?"

M: "gubbe som varit i slagsmål och brutit näsan :?) fast glad ändå."

Haha mammor är så söta... eller i alla fall min mamma :?)


2007-03-27

Så var man tillbaka från Romme då...

Helgen var riktigt kul, även fast det kändes som den värsta semestern någonsin på lördag eftermiddag/kväll.

Det började bra i alla fall... vägbeskrivningen ledde ut oss mitt i ingenstans och Rickard började prata om att det nästan var som i en skräckfilm: Ett ungdomsgäng ger sig ut på semester till en stuga mitt i skogen och blir mördade. Jag paxade snabbt rollen som tjejen som överlever och vi kom på att det troligtvis var Rickard som skulle dö först - han var ju den som var mest svart (tydligen så dör alltid den svarta killen först)
Jag blev lagom uppskrämd av allt snack och det blir ju inte bättre när vi såg huset - eller vad vi trodde var vårat hus i alla fall.
På vägbeskrivningen stod det ungefär "Sväng vänster in på en liten grusväg. Direkt efter bron sväng vänster och det första huset på vänster sida är erat"
När vi kom över bron var det kolsvart ute... man såg inte speciellt mycket. Vägen verkade bara fortsätta framåt förutom att det direkt efter bron svängde ner en väg till vänster. Vi åker ner där och möts av det här huset:

140101-3

Tänk er det i mörkret!!!

Vi förstod rätt snart att det måste vara fel väg vi svängde in på, men jag blev rätt rädd där ett tag. När vi åkte lite längre på grusvägen upptäckte vi också att vägen delade sig bara lite längre fram på vägen - det var bara det att vi inte hade sett det i mörkret.

Sen kom vi fram till huset och det var rätt okej ändå. Renoverat på 70-talet - och det syntes. Såg ut som att vi var med i That 70:s show.

 
Köket från två olika håll, först frukost på lördagen och sedan diskningen efter middagen samma dag.

Senare på kvällen, när jag hade gått runt och irriterat alla med hur rädd jag var (Men snälla någon, vi var ju faktiskt i ett hus mitt ute i ingenstans liksom) så höll jag på att göra mig i ordning. När jag kom gående från köksdelen in i vardagsrummet så slängs garderobsdörren upp, och ut hoppar en vrålande Rickard vilket följs upp av ett gallskrik från mig.
Jag tror aldrig jag har blivit så rädd i hela mitt liv, om jag ska vara ärlig! Jag var ju halvt uppskrämd redan innan och det där hjälpte ju inte riktigt.

En stund efter det gick vi och lade oss i alla fall, och jag var tvungen att dra min soffa närmare Rickards och Johans... våga sova precis bredvid ett fönster när jag precis blivit skrämd halvt från vettet liksom...
140101-9
Här har jag och Johan gått och lagt oss och Sofie sitter bredvid. Den här bilden tog jag mest med för att visa alla vilka sorts bilder ni gärna får ta på mig... här syns jag ju knappt alls och behöver alltså inte skämmas för att bilden ser hemsk ut.

När vi är där och pratar lite kommer Rickard ut och frågar Johan om han får låna rakblad (tror jag att det var) och då sa Johan att det låg i hans nessesär. Då kom Rickard ut igen:
"Är det den blommiga eller den andra nessesären som är din"
Haha det var jättekul...

Johan och Rickard delade på ena bäddsoffan... det första jag hörde när vi hade lagt oss var:
Rickard: "Den är riktigt hård ju"
Johan: "Ja... den är hård på min sida med"

Alltså jag fattar inte att jag stod ut den där kvällen... Fast vi snackade en del också och det var roligt.
Det roligaste var nästan när jag och Rickard hade lite seriösa diskussioner och Johan flikar in, hur ska man uttrycka det, inte fullt lika seriösa kommentarer.
Vid ett tillfälle kom vi till exempel in på ämnet feminister och sa Johan något i stil med:
"Ähh de är bara avundsjuka... Till exempel att de säger att tjejerna på framsidan av tidningar alltid ser ut på ett visst sätt - Det är väl klart att de måste göra det... ingen köper väl en tidning med fula personer på framsidan - det lockar ju i alla fall inte lika många läsare"

Så här långt håller jag väl med men sedan kommer fortsättningen:
"Jag menar kolla bara på de som alltid är med i debatterna. De ser ju ut som riktiga rugguglor hela bunten. Någon borde säga till de att gå till frisören åtminstone en gång per år, och typ raka mustachen ibland. Jag tror bara de är avundsjuka för att de snygga tjejerna på omslagen får alla killar"
Så var det några sådana inlägg till i debatten som jag inte kommer ihåg... kul var det i alla fall

140101-7
Här är Johan och Rickard i sin soffa... de såg däremot ut att ha det mysigare senare på kvällen ; )

Vi hade riktigt roligt som sagt och det var till och med rolig åkning den dagen jag kunde åka... jag kraschade nämligen i slutet på den dagen. Flög några meter i luften och vred till mitt onda knä igen... inte bra...
Men men... det är sådant som händer och det var faktiskt inte ens tråkigt att sitta bredvid Wärdshuset hela nästa dag när de andra åkte.
De sa att det inte var så bra åkning den dagen heller men jag vet inte riktigt om jag tror på det... så sa de nog bara för att göra mig glad. Jaja... här är lite bilder till i alla fall:

       
    Alla utom Maria och Johanna i liften.                    Toppstugan där vi fikade och tog det lugnt i solen första dagen.

Ja... allt jag kan säga är att det faktiskt blev riktigt lyckat.
Jag var lite rädd att jag bara skulle ha dåliga minnen eftersom jag kraschade, men det har jag verkligen inte...
Egentligen är det enda jag har att säga att - Det här måste vi göra om snart ;D


2007-03-23

Nu är det bara cirka 3 timmar tills vi åker...

Vad det ska bli roligt =D

Fast igår var nog inte jag så rolig att tas med. Jag har kommit på att jag blir hemsk när jag ska resa någonstans. De sista timmarna innan jag måste vara klar med allt är verkligen inte roliga för de som kommer i min väg.

Man tycker att jag borde ha lärt mig det vid det här laget... det är ju inte direkt som att det här var första gången det blev så.
Och ändå var jag bland folk och skulle fixa ihop det sista så att alla visste vad de skulle göra idag.
Fast i och för sig behövdes det. Hade inte jag fixat det här så skulle ingen vetat hur kvällen var planerad. Å andra sidan hade det inte ens blivit någon resa om inte jag hade tagit tag i det, så jag var ju så illa tvungen...

En som vet hur jag blir när jag reser är min kära mor. Det här mailet fick jag idag:

"Hej gumman
Hur är det, är du helt hysterisk och skäller ut alla kunder idag?! (här borde det vara en glad liten gubben, men jag vet inte hur man gör)"

Haha, mamma är så söt... Härom dagen fick jag ett mail med en smiley där det stod att hon börjar lära sig hur man gör sådana nu =)
Så gulligt

2007-03-23

Jag är så glad idag!!

Allting är helt underbart bra just nu.

Egentligen vill jag inte tänka så. Senast jag gjorde det hände värsta grejen dagen efter som inte gjorde att man mådde så bra längre, men jag kan inte hjälpa det. Allt är bara bra!

En av orsakerna är för att jag äntligen ska få semester! Det kommer bli så kul...
Jag bryr mig inte ens om att Romme knappt är större än en kulle, att det säkert kommer vara som sorbét i backarna eller att det endast är för två dagar... Det kommer bli jättebra!!

I går var det dessutom exakt två månader sedan jag och Tobbe blev tillsammans =)
Känns så konstigt på ett sätt... tiden har gått så fort.



På tal om tid föresten...

Ni har säkert hört talas om 50-årskriser...

Ni har säkert hört talas om 40-årskriser...

Men har ni hört talas om 20-årskriser någon gång...

Jag trodde ärligt talat inte det var möjligt, men det finns uppenbarligen... jag har i alla fall en sådan.

Det hela började med att min syster kom fram till mig och frågade (gullig som hon är):
"Hur gammal är du när jag är lika gammal som du är nu?"
Jag började tänka:
"Nu är hon 6 år... då är det 13 år till hon är 19... (19, 20 21 22) Shit också... då är ju jag 32 år. 32!!!"

Och då började jag tänka på hur fort de senaste åtta åren har gått... tiden har bara flygit förbi sedan jag började 6:an och det känns som att det bara går snabbare och snabbare.
Då tänkte jag att om 8 år är jag snart 28 år... det är nästan 30.
30 i sin tur är nästan 40 och då är man ju praktiskt taget död...

Sedan berättar jag detta för en kompis och då säger han:
"Ähh, det är inte så farligt... du har ju bara levt en fjärdedel av ditt liv än"

Bara... vadå bara?!?

Nej usch och fy...

Jag måste ha något allvarligt fel som tänker så här =)


2007-03-16

Tänkte berätta lite om Maria idag.

Hon säger så roliga saker emellanåt, eftersom hon ibland inte riktigt fattar när man skämtar =)

Som t.ex. när jag och Maria, Johan och Stellan var på väg upp till Stockholm för att hålla en mässa där.

Vi pratade lite allmänt om hur alla hade det, och när vi kom in på Johan så pratade vi om hans nya jobb på Ica Maxi. Han planerar att jobba lite innan han ska plugga vidare och har nu alltså fått deltid, vilket ju är jättebra när man inte har någon utbildning förutom gymnasiet.
Han hade kanske jobbat en-två veckor vid det tillfället och jag frågade honom hur det går för honom där.

Johan: "Jo, det går jättebra. Jag har blivit chef nu!"
Maria: "Har du!!! Värsta bra ju"

Haha... Bara Maria som kan säga en sådan sak



Till er som inte förstod det roliga i det där vill jag bara säga:

Man blir inte chef efter två veckor på ett jobb när man inte har någon utbildning!


2007-03-15

Sitter på jobbet och väntar på att det ska ringa... det är riktigt lugnt faktiskt. Skönt!

Egentligen har jag väldigt mycket jag skulle kunna göra men just nu orkar jag faktiskt inte. Kände att jag hellre ville skriva här =)

I alla fall så fungerar inte min dator för tillfället... den hemma alltså. Förstår verkligen ingenting, den går inte ens att starta. Man trycker på knappen och lampan börjar lysa, men bara några sekunder senare så slocknar den igen... riktigt konstigt faktiskt.

Det gör att jag måste åka till Tobbe varje gång jag ska betala en räkning e.dyl. Orka vara där liksom ; )
Nej jag skojade bara, jag tycker för det mesta om att vara där. Förutom då när jag blir hånad för min matlagning.

Jag var nämligen jättehungrig när jag var där en gång och det enda han hade hemma var nudlar... så jag skulle göra nudlar...

Inte så svårt, enligt de flesta. Väldigt svårt, enligt mig.

Jag ska inte gå in på allt men det var inte alls så lätt som man kanske kan tro vid första anblicken. Det är inte alls bara att koka upp vattnet och röra runt lite, utan det ligger mycket mer jobb i dessa nudlar.

Jag är verkligen helt värdelös... hur jag någonsin ska klara mig själv är ett mysterium för mig.


På tal om räkningar föresten... igår betalade jag in räkningen för stugan vi har hyrt nästa helg när vi ska till Romme och åka skidor!!! Jag längtar verkligen jättemycket. Det ska bli roligt.

Inte för att just Romme är ett så överdrivet bra skidåkningsställe, skulle snarare säga att det är riktigt dåligt faktiskt... men men... jag får i alla fall äntligen semester. (Om än bara för en helg)

Som jag har längtat!


Men nu slutar jag, så tack för idag, slut för idag

2007-03-10

Citat:

"I´m sorry, I can´t hear you over the sound of how awesome I am"

Haha, skrattar varje gång jag ser det... och så hjälper det ju att det passar så bra in på mig också =)

2007-03-07

Läste Jossans blogg och var bara tvungen att kopiera ett stycke:

"Sen berättade Rebecka att hennes pappa trodde att en kille som Rebecka känner är knarkare. Ni kanske undrar varför? Jomen så här är det. Han har nämligen två hundar. En schäfer och typ en bulldog?(?). Ni kanske fortfarande undrar varför? "Jaman har du nån gång sätt en knarkare med en pudel?" Haha, Rebeckas pappa är ju för rolig! xD"

Haha det var ju jättekul.


2007-03-04

Mina älskade småsyskon har sådana där walkie-talkies.

De har en liten kompis också som tydligen vet hur man pratar i sådana saker, jämfört med mina systrar.

En dag lekte de, och största lillasystern och kompisen hade en varsin walkie-talkie.

Kompisen skulle stanna på övervåningen och min syster sprang ner i källaren.

Kompisen: "Wilma anropar Andrea. Kom."
Min syster: "Ok, jag kommer!"

Hon har inte riktigt fattat det där med avslut när man pratar i sådana.


Jag var precis ute och tog en promenad... Det var jättefint väder, börjar bli vår till och med! Woho!!

Det betyder att mina två-tre absoluta favoritdagar på hela året snart kommer!!!

Can´t wait!

2007-03-02

Nu ska ni få höra om min otroligt händelserika dag!

Det började med att jag vaknade, än en gång, klockan halv 7 på morgonen. Varför jag vaknar så tidigt nu, och inte på de morgnar jag borde göra det (då jag verkligen inte kan komma upp) är ett mysterium för mig, men men...

Började med att lyssna lite på Adam och Gry som var roliga som vanligt. Började lyssna när Jackpott startade och hade på radion ända till Vinn Adams pengar var slut. Alltid lika kul och jag kunde till och med några frågor idag.

Åt frukost också, och idag måste jag säga att jag kan vara ovanligt stolt över mina matlagningsprestationer... Jag brände nämligen mina rostmackor, de sista vi hade hemma av den sorten.
Shit, tänkte jag, men misströstade inte... det fick helt enkelt bli en annan sort (som dock inte är lika god)

Läste tidningen också, och sedan ringde jag till mumma och paappa. Ville att de skulle köpa pappersnäsdukar om de ändå skulle åka och handla, och det kunde de ju självklart. Hon frågade om jag ville ha något annat men jag sa att det räckte eftersom jag redan hade så mycket från föregående inköpstillfälle. När de sedan kom och lämnade av näsdukarna fick jag en kasse full med saker.
Jaa, vad ska man säga... mormor i ett nötskal helt enkelt...

Sedan ägnade jag ca 6,5 - 7 timmar åt att se resterande filmer i Sagan om ringen-triologin (pauser inräknade) Såg den första igår... tänkte att de i alla fall kommer att få lite tid att gå. Jag hade rätt, mest eftersom jag började tänka massor när jag såg filmerna.
Igår nämnde pojkvännen (vet inte hur vi kom in på det, men ändå) att de har fixat massor med hjälp av datorn, typ storleken på gubbarna och sådant. Självklart visste jag att det inte var så stor skillnad mellan Elijah Wood och till exempel Orlando Bloom, men jag har ju inte tänkt så mycket på det förut... Det var jättejobbigt!
Jag kunde inte göra annat än att ligga och undra över hur de gjorde scenerna, om de kanske gjorde samma scen massa gånger fast med de olika karaktärerna, och hur kunde de i så fall veta när de skulle prata och vart de skulle titta? Och om alla var med samtidigt, går det då bara att krympa ihop de som ska krympas ihop och förstora de som möjligtvis skulle behöva det? Till exempel när Gandalf besöker Shire... då är ju han alldeles för stor för husen...
Som ni hör så blev det riktigt jobbigt för mig. Dessutom störde jag mig en massa på allt som var ologiskt i filmerna, men det har jag redan fått ventilera med T så det behöver jag inte tråka ut alla er med.

Ungefär när filmen tog slut kom mamma och minsta syster hem.
Sedan var det middag, spagetti och köttfärssås, och efter det ringde T. Vi pratade en stund, men sedan kom tydligen någon som var viktigare än mig så vi lade på =)

Efter det har jag inte gjort så mycket. Känns som jag är på bättringsväg nu, vilket är skönt eftersom jag igår blev jättedålig! Hade över 40 graders feber när jag gick och lade mig. Till och med jag kände att jag var varm (vilket jag inte gjorde när jag hade 38 grader)
Jag hade troligtvis överansträngt mig igår...
 
Någon som vill gissa vad jag gjorde?

Jag duschade och så gick jag upp och ner för trappan i huset 2-3 gånger...

Vilken överansträngning va?

Jag var i alla fall helt död efter det!



För er som har orkat igenom allt det där så ska jag berätta något jätteroligt... Jag skrattar typ varje gång jag tänker på det.

Någon gång precis innan valet i september kollade jag på Postkodlotteriet.

Då var det en tjej/tant med.

Frågan på (jag tror att det var) 2000 kronors-nivån löd så här:

Vem har poserat naken på framsidan av sin självbiografi "Den nakna sanningen"?
a, Fredrik Reinfeldt                                                               
b, Maud Olofsson
c, Linda Rosing
d, Lars Leijonborg

Hon som tävlade tvekade ett tag men lät sedan rätt säker när hon sa:
"Nej, jag tror att jag måste ta en livlina... jag tar 50/50... kan man inte så kan man inte"
Rickard Sjöberg återhämtade sig relativt snabbt:
"Ehh.. ja då ber vi datorn ta bort två av de felaktiga alternativen"
Alternativ c och d var kvar...
Hon (lät dessutom jättesäker):"Ja men då är det ju d, Lars Leijonborg"
Rickard Sjöberg: "Som.. ehh.. poserade naken på omslaget..."
Hon (aningen mer osäker): "Nej det kanske det inte är... tänkte att han ju precis har skrivit en bok och så... Men det är nog c, Linda Rosing.

Behöver jag säga att hon inte fick någon miljon med sig hem?

2007-03-01

Kom på en rolig sak föresten.

För någon vecka sedan höll jag på att skicka ett sms och min kära pojkvän var bredvid och kollade lite halvt på min telefon.

Min mobil är så att när jag skickar meddelanden kommer det upp en ruta där man kan skriva in numret, men man kan även lägga in flera nummer om man vill skicka samma mess till många personer. I de rutorna där man inte fyllt i något står det tom. Då kollade han först på mobilen, och började sedan fråga;
"Vem är T... eller det var inget"

Haha, han trodde att det var massa meddelanden från en Tom... det var jätteroligt.
Jag skrattade jättelänge =)

2007-03-01

Nu måste jag be om ursäkt till alla mina fans därute (Jossan alltså). Upptäckte precis att det nästan är exakt en månad sedan jag skrev här. Imorgon faktiskt. Inte bra.

Till mitt försvar måste jag faktiskt få säga att jag har haft otroligt mycket att göra, och att mitt internet dessutom inte har fungerat de senaste veckorna.



Jag har börjat med lägenhetsletande ordentligt nu... men det är lite läskigt att tänka att man kanske snart måste ta hand om sig själv.

Hur ska det gå liksom?

Troligtvis inte så bra... det kan alla som känner mig intyga.

Om man säger så här: Jag kan i alla fall tvätta, så när jag dör av svält eller dammförgiftning så kommer jag åtminstone ha rena kläder på mig! Alltid något!

Men men, allt sådant löser sig nog skulle jag tro. Min förhoppning är i alla fall att jag ska vakna upp dagen jag ska flytta och bara kunna allt som jag behöver för att bo ensam (Yeah, that´s really gonna happen)

Jaja... jag ska ju inte direkt flytta imorgon. Hinner nog komma på någon lösning!



På tal om något helt annat: Det är jättesynd om mig idag.

Jag har blivit sjuk, influensan eller vad det nu heter. (Dvs en otroligt jobbig förskylning om det var någon som inte visste det)

I tisdags bröt den ut på jobbet, och när jag kom hem orkade jag knappt röra på mig. Jag klarade nästan inte ens av att gå upp från sängen för att slå på Gilmore girls, och då är det, som ni säkert förstår, illa!


När jag sedan vaknade i går morse (klockan 6.00 för övrigt) hade jag 39,1 graders feber. Den gick sedan ner under dagen, och då hade jag faktiskt bara ungefär 38 grader. På bättringsväg tänkte jag glatt, men inte då! I morse när jag vaknade (återigen lite efter sex) var den uppe i 39 grader igen.

Då beklagade jag mig för min kära mor:
"Skit också... och jag som kände mig så pigg! Ska jag aldrig bli frisk igen!"
skrattade hon åt mig och påpekade att jag faktiskt bara hade varit sjuk i snart två dagar.
Jag tycker väl inte det är så bara men hon har väl en poäng där.

Jag är verkligen riktigt vek! Så fort jag blir smittad av något så blir jag typ 100 gånger värre än alla andra. Det är inte kul.

Och det värsta just nu är att jag faktiskt inte känner mig så väldigt dålig, så jag tror hela tiden att min feber har gått ner... sedan kollar jag och då har jag fortfarande ca 38 grader.
 
Fast nu sist så hade jag bara 37,9! Någon annan som ser en förbättring? Jag gör det i alla fall... woho!

Nej nu ska jag gå och lägga mig... börjar bli trött igen =(

Kram på er alla, och hoppas åtminstone ni slipper den här skiten.