2008-11-26 En till söt

Grattis på födelsedagen, baby =)


2008-11-26 Söt


2008-11-23 Postens VD igen

Har ni hört att postens VD inte vill ha nån mer lön för tiden han ska jobba där?

Först tyckte jag att det väl var lite väl överdrivet, jag menar man måste ju få lön för sitt jobb. Men sedan kom jag på att om han känner att han inte behöver tjäna mer pengar på den tiden han har kvar på posten så har han nog redan pengar så att det räcker och blir över för resten av sitt liv.

Roligt också att orsaken varför han gör det är för att folk inte ska tro att han är girig, men för att bevisa en sådan sak borde han ju inte bara sluta tjäna pengar utan även göra något bra för andra människor. Känns som att han har råd med det.

Fast jag måste säga att jag är lite imponerad ändå, även fast han gjorde det för sin egen vinning.


En sak jag har undrat över ett tag föresten; vem sätter VD:s lön? Är det han själv? Då kanske det inte är så konstigt att deras löner är hutlösa... mycket vill ha mer liksom.

2008-11-23 Sigge på upptäcktsfärd

Idag var jag ute med Sigge för första gången.

Han har en liten rosa sele som jag ska ta ut honom i. När jag skulle köpa sele till honom fanns det nämligen bara en sort kvar som var rosa och som det står kitty cat på. Jättelarvigt, I know, men istället för att åka till en annan affär för att hitta en bättre övertalade feministen i mig att ta den rosa selen till min pojkkatt =P

Jag tog en bild på honom också när vi var ute, men eftersom jag inte vet hur man får över bilder från kameran till datorn får ni ge er till tåls till tobbe kommer hem ; )

2008-11-22 forts. Segisdag

Bara så att alla förstår det, så skojade jag med hela 2,0 grejen. Jag kommer aldrig, jag repeterar aldrig, kunna komma upp i de siffrorna, oavsett hur mycket jag pluggar innan.

2008-11-22 Segisdag

Vad ska man göra med dagar som denna? Jag får inte gå någonstans eftersom jag hade bestämt att jag skulle plugga idag...

I och för sig hade man ju kunnat plugga lite en stund och sedan sett om någon ville göra något... det hade ju varit bättre än att sitta inne i flera timmar och titta på Gilmore Girls. Nog för att det är jättebra, men till slut tröttnar man även på det.

Jag fick brev från högskoleverket angående högskoleprovet härom dagen också. Jag vet att jag borde vara jättenöjd med min poäng... men när man ser att man, om man skrapat ihop ett fjuttig litet rätt till, hade fått ytterliggare 0,1 poäng blir man lite sur.

Men men... bara att ta tag med hårdhanskarna till i vår. Då blir det 2,0 ; )

2008-11-21

Blev väckt av ett puffande på nacken följt av något som lät som ett sågverk kl 07.13 imorse.

Men men, även solen har sina fläckar =P

2008-11-20 S eller Z?

Nu har min katt flyttat hem =D

Han ska heta Sigge, men vi kan inte komma överens om det ska stavas Sigge eller Zigge. Så därför ska jag ha en omröstning!

Så mina många trogna läsare, vad tycker ni? S eller Z?

Här är han iaf och på den andra bilden klättrade han upp och lade sig på Tobbes axlar



2008-11-19 Löner

Läste precis i aftonbladet om postens VD som har 900 000 kr i lön i månaden. Man behöver inte ens gå in i diskussionen om det finns något jobb som ger en person rätten till så sjukt mycket pengar, men till alla som säger att chefer borde tjäna mycket pga att de har så otroligt mycket ansvar säger jag: I artikeln stod det att Reinfeldt tjänar 131 000 kr i månaden.

Nog för att det är ansvarsfullt att basa över posten, men personligen tycker jag att den som styr Sverige har ett något viktigare jobb än så!

2008-11-18

Haha, vad kul att jag tycker att det är jättelänge sedan som jag bloggade nu när det bara har gått fem dagar. Senaste tiden har jag knappt  bloggat på fem månader.

Så vad har hänt sen sist? Jag har skrivit klart min skrivuppgift och jag är faktiskt ganska nöjd med den. Man förstod egentligen inte vad författaren ville få ut av texten vi skulle sammanfatta, men men. Jag hoppas att jag hittade det viktigaste i alla fall.

I fredags var jag och mamma på Glada änkan som är en operett (Alltså en musikal fast med operamusik kan man säga). Det var det värsta vi hade sett, och vi gick därifrån i pausen. Regissören (eller något sånt) var en utav de där feministerna som tycker att på grund av att männen haft all makt i massa år så ska kvinnorna ta all makt under lika lång tid. Jag skulle vilja fråga en som tycker så varför man inte kan kämpa för jämlikhet istället. Skulle vara intressant att veta. Det är ju ungefär som att afroamerikaner skulle säga att eftersom de var slavar i massa år, ska vita amerikaner få vara det nu. Det funkar ju inte liksom!

På kvällen var jag ute med Rickard och Johan. Det var kul hela tiden, förutom när vi bestämde oss för att gå ut =P Varför är det oftast så att man har roligare innan man går ut än när man väl kommer ut?

Sov inte så mycket den natten och dagen efter skulle jag upp klockan 7.00 eftersom jag och Cilla skulle till Linnéa i Falun. Förutom att jag var så trött att jag höll på att somna hela tiden hade vi jätteroligt! Vi sov på madrasser på golvet och när vi hade lagt ut min och Cillas madrass så fanns det inget annat än sängar i hela rummet... så stort har Linnéa =P På kvällen träffade vi hennes kompisar och var på en fest hos en av dem.

På söndagen gick vi upp till en av massa kyrkor i Falun. den var riktigt bra, predikan talade verkligen till oss alla och det var otroligt fint inne i kyrkan. Det roligaste med hela kyrkobesöket var att alla var så öppna. Man kände sig verkligen välkommen eftersom det första som händer när vi kommer in är att folk kommer fram och pratar, och inte bara "hej, jag heter..." utan faktiskt stod och pratade ett tag. Tror alla har mycket att lära utav det =)

Predikan handlade i alla fall om att man inte ska sätta in andra eller sig själv i ramar, eftersom Gud faktiskt kan använda oss på massa olika sätt. Man kanske känner att man har fått en viss gåva och använder den jättemycket, men när Gud säger åt en att göra något annat vågar vi oftast inte.

Men det är ju bara att titta på Mose. Han hade blivit utjagad från Egypten och var inte bra på att tala inför folk. Vad gör Gud? Jo skickar tillbaka honom dit för att bli ledare för hela folket... Intressant var det i alla fall.

När vi sedan skulle åka hem skulle Tobbe bli hämtad på Arlanda ungefär samtidigt som vi skulle komma till Arlanda. Jag tyckte att det skulle passa att gå av där och få åka med i bilen istället för att åka till Stockholm och ta pendeln därifrån. Så vi hoppar av och när vi kommer upp från perongen är det en spärr... för att komma ut. Vi fattade ingenting, men tydligen är det så att Arlanda är en privatägd SJ station och där kostar det att hoppa av.

Det värsta var att han började med att säga att vi inte fick komma in... då blir man snabbt lite rädd och tänker att Cilla och jag kommer bli den verkliga Tom Hanks och få bo på perongen i hela våra liv. Men som tur var så slapp vi det och kunde betala 60 kr var för att gå igenom.

Nu ska jag till skolan. Måste verkligen göra mig klar nu. Bra att sitta och skriva på bloggen när man inte har så mycket tid kvar =P

2008-11-13 Huvudvärk

Måste bara säga att de som blir kända på sina bloggar, typ Blondinbella och Kenza är riktigt tråkiga. Jag fattar verkligen inte hur man blir känd av att skriva inlägg om att man försov sig, vad man har ätit och vilka kläder man har. Men det är väl bara jag, för antagligen finns det något intressant där. Mån får ju inte en halv miljon läsare i veckan om man inte är intressant... eller?

Nu ska jag gå och vila. Har haft huvudvärk hela morgonen igen. Orkar inte med det... så fort man kan göra huvudtransplantationer ska jag göra det =P

2008-11-13 Småstadsnyheter

I somras var jag nere i Vetlanda hos min släkt. Jag tog med mig deras lokaltidning hem eftersom jag tycker den är så rolig, och nu hittade jag precis tidningen i en hög papper. Här får ni några smakprov av vilka nyheter som står i deras tidning:

Bil repad på bakgård
En vad man kan förmoda välförsäkrad bil har repats i centrala Vetlanda. I måndags upptäcktes nämligen att en bil parkerad på innergården vid Länsförsäkringars lokaler fått en kraftigrepa på cirka halvmetern.

Krock med vildsvin
Runt klockan 09.30 i fredags morse kolliderade en personbil med ett vildsvin på vägen mellan Skede och Hjältevad invid  Ekekull. Krocken orsakade inga personskador.

Stöld av diesel i Eksjö
En grävmaskin i Eksjö har tömts på bränsle. Tvåhundra liter diesel till ett värde av 2 800 kronor har maskinens ägare blivit av med.

Väska stals ur kundvagn
Oavsett hur många gånger det upprepas att väskor inte ska lämnas utan utan uppsyn i kundvagnar har det hänt och fått till följd att en av Ica Maxis kunder numera saknar inte bara sin väska utan även pass, nycklar, kort och cirka 1 500 kronor i kontanter. Varuhuset har kameraövervakning på de flesta håll men inte just i grönsaksavdelningen där den här stölden skedde i veckan.

Till och med deras utrikesnyheter är liknande. Det finns till exempel en artikel om att Englands prins Harry hade blivit bestulen på sin mobil, men fått tillbaka den. En annan artikel tar upp en hjältemodig kanin som krafsade på sin husses dörr när det brann. Alla klarade sig, även kaninen "som kott och gott heter Kanin".

Det enda jag hittar av Vetlandapostens lokalnyheter som kanske skulle kunna finnas med i större städers lokaltidningar är Ettåring kvarglömd i varm bil.

Å ena sidan tycker jag att det är sjukt roligt att man kan göra en tidning baserat på ingenting (fast min farmor och farfar förstod inte alls vad jag tyckte var så roligt med deras tidning), men å andra sidan blir jag lite avundsjuk... fatta om man fick läsa det varje morgon istället för Skottlossning mot polishuset eller Polisen: Det kan vara en serievåldtäktsman.

Jag vill också att våra största nyheter ska vara att en bil har blivit repad eller att en väska blivit stulen!

2008-11-09 Plugg

Egentligen borde jag plugga nu... har en skrivuppgift som inte känns alltför svår som skulle vara skön att bli av med så fort som möjligt.

Men vad gör jag? Jo sätter mig och kollar på massa annat som är helt oväsentligt just nu. Dåligt värre.

Idag var jag i alla fall i kyrkan. Det var riktigt härligt där. Jag tror jag börjar bli vuxen, för jag uppskattar söndagsgudstjänsten mycket mer nuförtiden än jag gjorde förut (även fast jag redan då tyckte det var bra att gå i kyrkan på söndagarna). Men nu känns det mer personligt, och om jag av någon anledning missar en söndag så känns det jättetomt och konstigt. Härligt att vara med Gud helt enkelt.

Nu ska jag börja skriva. En feministtext på fem sidor som jag ska sammanfatta. Great.

2008-11-08 Stockholmare och tröstshopping

Igår var jag på väg upp till Universitetet för att gå på en föreläsning. Var lite försenad eftersom jag hade glömt blocket och var tvungen att gå tillbaka och hämta det och därmed missade tåget.

Jag skyndade mig till tunnelbanan men när jag kom till Östermalmstorg fick jag ett sms av en i min klass som sa att föreläsningen var inställd.

Eftersom någon hade sagt till mig att Östermalmstorg låg rätt nära det där stället där det finns ett McDonalds och Max mittemot varandra, ni vet där Zara ligger också, så tyckte jag att därifrån kan man ju gå! Särskilt som det var alldeles underbart väder ute.
 
Jag gick ut från tunnelbanan och tänkte att det här blir en lätt match. Upp för en av trapporna, ut genom dörren och sen............ hade jag ingen aning om vart jag var eller vart jag skulle!
Mindre bra, tänkte jag, men värre situationer har man ju varit i.

Jag haffade en stockholmare och frågade hur man ska gå för att komma till Drottninggatan... och det var då jag slogs av hur otroligt lata stockholmare är! (Jag vet att jag generaliserar, just deal with it!)

Hans svar var nämligen "Oj oj... hehe... det är jääääättelångt dit!" Men han pekade ändå åt vilket håll jag skulle gå.

Jag gjorde a mental note att ge personen som sa att tunnelbanestationen låg rätt så nära Zara en rejäl utskällning, men tyckte ändå att jag kunde gå. Jag hade ju tid i och med att föreläsningen blivit inställd.

Jag gick absolut max fem minuter, och kom sedan fram till inget mindre än korsningen där Max oxh Mcdonalds ligger.

Det innebär ju också att det tar cirkus fem minuter, kanske tio om man har otur med rödlysen, att ta sig bort till Drottninggatan, vilket alltså leder till att det jääääättelånga avståndet på sin höjd tog en kvart att gå.

Till alla som tycker att en kvart är långt; det är inte det!

I alla fall tyckte jag synd om mig eftersom jag varit tvungen att åka hela vägen upp till Stockholm i onödan så jag bestämde mig för att shoppa lite. Blev faktiskt bara saker jag behövde.
I alla fall om man räknar bort den gröna minikilten med hängslen...

Fast å andra sidan behöver jag mer kjolar...

Fast å tredje sidan var det nog lite onödigt just nu eftersom jag behöver lägga pengar på typ kattgrejer och vinterdäck och så...

Men vad ska en flicka göra när hon hittar en grön minikilt egentligen?!?

2008-11-07 Vattenfalls dubbelmoral

Det är alltid kul att läsa saker om vattenfall som är skrivna av andra som vet vilka hycklare de är.
I dagens media igår så fanns det t.ex. ett väldigt intressant debattinlägg om just detta ämne. Läs på:
http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=199305

Där står det om den nya reklamen som vattenfall kommit ut med, ni vet med isbjörnen och att man ska skriva under klimatmanifestet. Jag tycker det är väldigt spännande att det just är Vattenfall som kommer ut med detta, när de (enligt inlägget) släpper ut mer CO2 än resten av Sverige tillsammans...

Att de dessutom skryter med att de är miljövänliga på sin hemsida tycker jag är rent ut sagt skrattretande

"En av våra strategiska ambitioner är att vara ledande inom miljöområdet."
Undrar om de ens tror på det själva?

Läs inlägget! Det är faktiskt riktigt bra. Har ni tråkigt någon gång kan ni ju gå in på vattenfalls hemsida. Det är vad jag kallar humor


2008-11-05 E på tentan!!!

Fick precis tillbaka tentan i Biologisk psykologi... och jag fick E.

Jag hade en halv poäng över gränsen för godkänt och jag har aldrig blivit så glad över ett så sjukt dåligt resultat :P

Otroligt tråkig kurs, och otroligt svår tenta som nästan inte tog upp något av det jag hade pluggat på. Jag trodde jag skulle få F och alltså vara tvungen att göra om skiten, men så blev det inte!

Grattis till mig!



Och ännu mer grattis till Rickard som fått körkort idag!!! Så glad för din skull =D

2008-11-05 USA:s valsystem

Är det någon annan än jag som tycker att valsystemet i USA är onödigt krångligt?

Jag förstår inte riktigt hur man kan ha ett system där vissa delstater har så otroligt stor betydelse för vem som vinner, och att den kandidat som faktiskt fått flest personröster ändå inte vinner. Exempelvis i valet år 2000 mellan Bush och Gore. Bush hade färre personröster än Gore, men Bush vann ändå eftersom han fick fler elektorsröster.

Vissa delstater blir ju då otroligt viktiga för kanditaterna. Vilket väljer man att satsa mest på liksom; Kalifornien, där man kan få 55 elektorsröster, eller Maine, där man endast kan få 4 elektorsröster.

Vad är då en elektorsröst? Jo det är tydligen så att alla "vanliga" personer egentligen inte röstar på presidentkandidaten (även fast det är kandidatens namn som står på valsedeln) utan på kandidater i elektorskollegiet. Elektorerna röstar sedan i sin tur på vilken kandidat de bestämt sedan innan.

En elektor kan i teorin rösta på vilken kandidat som han eller hon vill men är enligt praxis bundna till den kandidat de från början sagt att de ska rösta på. Dock är det enda som händer med någon som ändrar sin röst att de kallas trolös elektor. Känns som ett hårt straff, tycker ni inte? ; )
Vissa stater har numera även lagar på att de kan ta bort röster från trolösa elektorer.

Jag kan inte riktigt se hur demokrati passar in i ett system som är uppbyggt på detta sätt, där personen som får en majoritet av alla röster i ett land ändå inte blir president...

Okej att det inte händer varje år, men uppenbarligen har det hänt. Så sent som för två val sedan hände det.

Och vem vet hur världen hade sett ut om inte Bush kommit till makten då... Möjligtvis mindre sönderslagen

2008-11-04 Jämställdhet

Jag blir så trött på folk som klagar på att kvinnor har det sämre, kvinnor har lägre löner, kvinnor inte får lika många chefstjänster etc. Lägg ner att klaga och gör något åt det istället!! Och med att göra något åt det menar jag inte att bara att bitcha om det i media hela tiden, och försöka få vissa helt sjuka saker lagstadgade. Som t.ex. i den här krönikan:
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3524229.ab

Hon tycker att man ska lagstadga att man måste ta ut hälften av alla VAB-dagar var...

Jag tror inte att förändringen ligger i att göra vissa saker olagliga... det är ju redan nu lagstadgat att kvinnor och män ska ha samma lön för samma arbete, men hur funkar det? Inte så bra...

Förändringen kan inte ligga i att staten ska säga åt oss vad vi ska göra eller inte, utan måste komma från oss själva. Vi måste sluta upp med att lägga vårat eget ansvar på alla andra. Tycker jag att jag har för lite lön är det väl ändå mitt eget ansvar att se till att jag får högre lön?

Det är klart att männen kommer fortsätta att skita i hushållsarbetet om kvinnorna fortsätter att göra det jämt... för let´s face it; det finns betydligt mycket roligare saker att göra med sin dag än att tvätta/städa/diska/vara hemma med sjuka barn. Men någonstans måste alla förstå att man måste göra något själv för att förändra.

Jag och Tobbe delar i stort sett lika på allt hushållsarbete här hemma (fråga honom och han kommer säga att han till och med gör mer), jag kommer aldrig gå med på att han inte är hemma på föräldraledighet när vi får barn (mest för hans och barnets skull) och vi kommer välja vem som ska vara hemma med sjuka barn beroende på vem som har störst möjlighet för det i sitt jobb. Och eftersom båda kommer vara högutbildade och förhoppningsvis ha positioner som visar det lär vi ju dela ungefär lika.

Är det däremot så att vi tjänar mest på att jag är hemma med barnen när de är sjuka och att Tobbes jobb är betydligt svårare att vara hemma ifrån än mitt vill jag kunna välja att vara hemma.

Jag vill inte att någon sur feministkärring som tagit sig in i riksdagen ska bestämma sådant åt mig!

2008-11-01 Facebook

Ur En plats i solen av Liza Marklund:

"Jo, hon hade hört talas om Facebook, visste att det fanns flera på jobbet som höll på med sina facebooksidor hela dagarna. De räknade och tävlade om hur många "vänner" de hade, och de blev alldeles till sig när någon "pokade" dem. Sådant slutade hon med när hon var åtta."

Kunde inte sagt det bättre själv =P

Rätt bra bok också faktiskt... bättre än de tre senaste, fast sämre än de första.