2009-02-22 (Om)tentaångest

Usch fy blä för tentor. Men men.... bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!


Har bestämt mig för att operera mina ögon i sommar också... så jag slipper ha på mig hemska glasögen som sitter snett eftersom mina öron är så snea.

Jag ska göra det med en metod där de häller på en alkohollösning på ögat som luckrar upp det översta skiktet på hornhinnan... med andra ord ska de smälta mina ögon! Efter att de gjort det så puttar läkaren skiktet åt sidan för att han ska komma åt att lasra bort mitt synfel. Efter det puttas skiktet, som nu består av döda celler, tillbaka och en vanlig kontaktlins sätts på ögat som ett "plåster". Sedan har man asont och är blind i några dagar, men redan efter tre dagar, när man åker tillbaka och tar bort linsen, ska man kunna se rätt okej. Då har ögat börjat göra nya celler där de gamla var.

Förhoppningsvis går allt bra... skönt att veta att det i stort sett inte är någon som blivit blind om något gått fel i alla fall... Fast å andra sidan, skulle det hända någon lär det ju hända mig.

2009-02-11 Låååååång vänta

Nu känns det som att jag är lite i ett mellanläge i mitt liv. I och för sig kommer det hända väldigt mycket snart, med flytt och så men just nu går jag bara och väntar på allt...

Väntar på att jag kan anmäla mig till sommarkursen och förhoppningsvis komma in på den, på att skriva högskoleprovet för tredje gången och lyckas ännu bättre med det, att det ska bli april så att vi har en tvåa och mycket mer...

Allt händer ändå rätt snart, men just nu känns det bara som en evig väntan! Usch och fy för det.

2009-02-08 Efterrätt

Igår var jag och Tobbe hos mamma och åt mat, och då skulle vi ha med efterrätt. Jag gjorde världens enklaste efterrätt som finns tror jag, men det är god. Så här gör man:

Smula digistivekex i botten av en form, typ pajform.
Vispa vaniljvisp
Krossa daim i små bitar och blanda i vaniljvispen
Häll vaniljvispen och daimen pöver digistivesmulet
In i frysen till det har fryst

Asgott!

2009-02-01 Äktenskap

Jag började skriva det här inlägget för någon vecka sedan när diskussionen var uppe på bordet så att säga, men hann inte skriva klart. Det jag vill säga är att jag blir väldigt irriterad på folk som säger att kyrkan inte ska få chansen att diskriminera homosexuella, då prästerna som faktiskt tycker att det går emot sin tro att viga homosexuella ska tvingas till det. Är inte det en kränkning mot dem då? Eller prästers rättigheter kanske inte är lika viktiga som de homosexuellas?

Och jag har inte riktigt förstått varför någon ens vill att präster som tycker att man gör fel ska viga dem? Jag skulle i alla fall inte vilja att en av de bästa dagarna i mitt liv delas med någon som tycker att jag lever helt fel... Dessutom låter vissa präster bli att viga par för andra anledningar också, t.ex. om den ena har skilt sig e.dyl.

Förslaget att
ingen ska få gifta sig i kyrkan tycker jag är jättebra. Då tar man bort hela grejen med att det blir diskriminerande för homosexuella då man endast får en välsignelse i kyrkan om man vill. Alla präster får då välja själva vilka de känner att de kan välsigna mm.